ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – ΘΕΜΑ Sportime: Περισσότεροι οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ, με επίσημα στοιχεία

Το sportime βρήκε όλα εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν τι ακριβώς συμβαίνει με τους θανάτους εντός και εκτός ΜΕΘ
Κορονοϊός – ΘΕΜΑ Sportime: Περισσότεροι οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ, με επίσημα στοιχεία

Οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ, ο οποίος και η πορεία που έχει ο κορονοϊος ως τώρα, είναι ένα μέγιστο θέμα πλέον. Ένα θέμα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Sportime με επίσημα στοιχεία. Ένα ζήτημα που δείχνει να έχει χειριστεί με ελαφρότητα η Κυβέρνηση.

Μια ακόμα αποκάλυψη του Sportime που θα συζητηθεί. Διανύοντας ένα ακόμα κύμα πανδημίας του Covid 19 παρατηρούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους χειρισμούς της κυβέρνησης η οποία είχε δείξει από την αρχή ότι στο τέλος θα έχανε το παιχνίδι. Με ακόμη 116 νεκρούς να ανακοινώνονται τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, είναι λογικό να αναρωτηθεί κάποιος τι πήγε στραβά. Πως από το «μια απλή γρίπη είναι» φτάσαμε στον διεθνή εξευτελισμό του ΕΣΥ. Οι εικόνες και τα video που έρχονται μέσα από το νοσοκομεία της χώρας απογοητεύουν, με στοιβαγμένους σε ράντζα να προσεύχονται να μην είναι αυτό το τέλος τους. Τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ είναι περισσότεροι από αυτούς σε ΜΕΘ.

Πάρα πολύς λόγος έχει γίνει για το κατά πόσο άνθρωποι που χρειάζονται ΜΕΘ τελικά δεν καταφέρνουν να βρουν μια, και πεθαίνουν εκτός αυτής. Διάφορα διάσπαρτα στοιχεία προσπαθούν να ρίξουν φως ενώ κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν άκρη με εικασίες και στατιστικές. Το Sportime βρήκε τα επίσημα στοιχεία και σας τα παρουσιάζει. Όπως προκύπτει από αυτά οι περισσότεροι θάνατοι έχουν σημειωθεί εκτός ΜΕΘ. Τα στοιχεία αφορούν στο 9μηνο Ιανουάριος 2021 – Οκτώβριος 2021.

Θάνατοι εκτός ΜΕΘ: Τα επίσημα στοιχεία

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, στο υπό εξέταση 9μηνο είχαν σημειωθεί 9880 θάνατοι. Την ίδια περίοδο συνολικά πέρασαν από ΜΕΘ 6773 από τους οποίους κατάφεραν να εξέλθουν 2250 άτομα. Ακόμα, 331 άτομα παρέμεναν διασωληνωμένα στο τέλος της περιόδου αυτής. Σύμφωνα με τα παραπάνω, 4192 άτομα έχασαν τη ζωή τους τελικά μέσα στις ΜΕΘ στο διάστημα αυτό των 9 μηνών. Με άλλα λόγια, από τους 9880 θανάτους , οι 5688 σημειώθηκαν εκτός ΜΕΘ ενώ 4192 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ΜΕΘ. 58% των θανάτων, δηλαδή παραπάνω από τους μισούς, σημειώθηκαν εκτός ΜΕΘ.

Η περίοδος που διανύουμε τώρα δείχνει να είναι η πιο ασφυκτική για το ΕΣΥ. Δεδομένου ότι το προηγούμενο 9 μηνο (Ιανουάριος – Οκτώβριος) είχαμε τόσους θανάτους εκτός ΜΕΘ, το ποσοστό τους πλέον πιθανότατα να έχει ανέβει και άλλο.

Όποιος δημοσιογράφος, ερευνητής κλπ ενδιαφέρεται για τα στοιχεία μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο Twitter @sportimegreece 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – ΘΕΜΑ Sportime: Περισσότεροι οι θάνατοι εκτός ΜΕΘ, με επίσημα στοιχεία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.