ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αυτή είναι η πειραματική θεραπεία που δίνει ελπίδα (vids)

Διαβάστε σε ποια θεραπεία αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας
Κορονοϊός: Αυτή είναι η πειραματική θεραπεία που δίνει ελπίδα (vids)

Κορονοϊός θεραπεία: Σε μια νέα, πολλά υποσχόμενη θεραπεία, που δοκιμάζεται από Κινέζους επιστήμονες, αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Το φάρμακο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, φέρει τον κωδικό EK1C4 και είναι ένας αναστολέας της σύντηξης, δηλαδή της διαδικασία εισόδου του κορονοϊού στο κύτταρο.

Η πρωτεΐνη στην επιφάνεια του ιού αντιδρά με μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στην επιφάνεια του κυττάρου και η οποία είναι γνωστή ως πρωτεΐνη «Spike» (αιχμή) ή S-πρωτεΐνη.

Η διαδικασία θυμίζει ένα κλειδί σε μια κλειδαριά, με τις δύο πρωτεΐνες να «δένονται», επιτρέποντας την είσοδο του ιού στο κύτταρο.

Η ουσία EK1C4 μπλοκάρει αυτή τη διαδικασία και δεν επιτρέπει την είσοδο του κορονοϊού στο κύτταρο. Αν ο ιός δεν εισέλθει στο κύτταρο πεθαίνει…

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η ανακάλυψη για τη δράση αυτού του νέου πειραματικού φαρμάκου έναντι του κορονοϊού θα εστιάσει τόσο στην καταπολέμηση όσο και στην πρόληψη από τον ιό.

Κορονοϊός θεραπεία – Δείτε videos

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αυτή είναι η πειραματική θεραπεία που δίνει ελπίδα (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.