ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Θα στέλνουν όσους νοσούν σε Αθήνα και Θεσσαλία!

Και αφού δεν έγιναν εδώ και οκτώ μήνες όλα όσα έπρεπε από πλευράς κυβέρνησης, τώρα οι ασθενείς θα μεταφέρονται σε Αθήνα και Θεσσαλία αφού δεν χωράνε πλέον στη Θεσσαλονίκη!
Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Θα στέλνουν όσους νοσούν σε Αθήνα και Θεσσαλία!

Η Θεσσαλονίκη έχει «λυγίσει» από την έλλειψη νοσοκομειακών μονάδων, ΜΕΘ και υγειονομικού προσωπικού…

Και αφού δεν έγιναν εδώ και οκτώ μήνες όλα όσα έπρεπε από πλευράς κυβέρνησης, τώρα οι ασθενείς θα μεταφέρονται σε Αθήνα και Θεσσαλία αφού δεν χωράνε πλέον στη Θεσσαλονίκη!

Περίπου 2.150 είναι οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, το 50% των ασθενών με λοίμωξη Covid-19 που νοσηλεύονται στο ΕΣΥ.

Η μετατροπή του Βελλιδείου σε υγειονομική δομή έχει απορριφθεί και με δεδομένη την πληρότητα των υγειονομικών σχηματισμών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής πλέον προκρίνονται οι αεροδιακομιδές ασθενών με C130 προς την Αττική αλλά και οι διακομιδές με επίγεια μέσα επίσης προς νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολυτεχνείο: Τι λέει η γυναίκα που της έκοψαν πρόστιμο για δύο λουλούδια (vid)

Ήδη οι επικεφαλής των ΜΕΘ έχουν κληθεί να αξιολογήσουν ποιοι ασθενείς είναι αιμοδυναμικά σταθεροί και μπορούν να διακομιστούν σε άλλη ΜΕΘ νοσοκομείου ώστε να ξεκινήσουν άμεσα διακομιδές με τον πιο πρόσφορο και ασφαλή για τους ασθενείς τρόπο.

Επίσης, πολλά τεχνικά προβλήματα έχουν ανακύψει και στο θέμα της αξιοποίησης του πυρηνικού καταφυγίου στο 424 στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που ήταν μια από τις λύσεις που συζητούσαν οι αρμόδιοι.

Στο καταφύγιο λόγω του ειδικού συστήματος εξαερισμού που είναι εγκατεστημένο, μπορούν να νοσηλευτούν μόνο ασθενείς non Covid-19, δηλαδή με άλλες παθήσεις και προβλήματα και όχι με λοίμωξη λόγω του κορονοϊού.

Αν τελικά αποφασιστεί να αξιοποιηθεί ο χώρος, σε αυτόν θα μεταφερθούν οι ασθενείς με άλλες παθήσεις του ίδιου νοσοκομείου και εκείνοι με Covid-19 θα νοσηλευόταν στις κλινικές του 424. Πρόκειται για μια διαδικασία διακομιδών που θα μελετηθεί, εάν και εφόσον προκριθεί η χρήση, τελικά, του καταφυγίου.

Ενδεικτικά, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 41 ασθενείς στο Παπαγεωργίου, 37 στο ΑΧΕΠΑ, 33 στο Παπανικολάου, 24 στο Ιπποκράτειο, 7 στον Άγιο Παύλο, 8 στον Άγιο Δημήτριο, 12 στο 424 στρατιωτικό νοςοκομειο. Μεγάλο φορτίο σηκώνουν και τα περιφερειακά νοσοκομεία όπως των Σερρών (12 διασωληνωμένοι), Καβάλας (8), Ξάνθης (7), Χαλκιδικής (6), Βέροιας (12).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Θα στέλνουν όσους νοσούν σε Αθήνα και Θεσσαλία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.