ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τι εξετάζει η κυβέρνηση για Πανελλαδικές Εξετάσεις και παρελάσεις

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας εξετάζει νέα μέτρα προκειμένου να ανακοπεί η πορεία του κορονοϊού. Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μίλησε για καθαρά προληπτικούς λόγους αναφορικά με το μέτρο κλεισίματος των σχολείων για 14 ημέρες, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα έχει πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες...
Κορονοϊός: Τι εξετάζει η κυβέρνηση για Πανελλαδικές Εξετάσεις και παρελάσεις

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας εξετάζει νέα μέτρα προκειμένου να ανακοπεί η πορεία του κορονοϊού.

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μίλησε για καθαρά προληπτικούς λόγους αναφορικά με το μέτρο κλεισίματος των σχολείων για 14 ημέρες, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα έχει πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ανέφερε, «για να δράσουμε όταν το μέτρο θα είναι πιο αποτελεσματικό, όλα είναι θέμα δεδομένων και στιγμής».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19

Η υπουργός Παιδείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων και πέρα από τις 14 ημέρες. Κάτι τέτοιο θα αποφασιστεί εάν υπάρχει νόημα να γίνει. «Το κλείσιμο των σχολείων θα επανεξεταστεί, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Έχουμε προετοιμαστεί για λουκέτο δύο εβδομάδων ή και για παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως.

Την ίδια ώρα ενημέρωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει στη διάθεσή της διαφορετικά σενάρια για την εξέλιξη του ακαδημαϊκού έτους ανάλογα με την εξέλιξη του κοροναϊού, ενώ καθησύχασε ότι υπάρχει δυνατότητα να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος από το κλείσιμο των σχολείων. «Αν πάμε συνολικά σε μεγαλύτερη διάρκειας αναστολή, θα πρέπει να δούμε επέκταση της σχολικής χρονιάς και μείωση της ύλης», πρόσθεσε η ίδια.

Ερωτηθείσα να υπάρχει περίπτωση να γίνουν οι πανελλαδικές τον Ιούλιο, η κα Κεραμέως απάντησε «μπορεί και να χρειαστεί». Τέλος, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο να ματαιωθούν και οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Τι εξετάζει η κυβέρνηση για Πανελλαδικές Εξετάσεις και παρελάσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.