ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα τα μονοκλωνικά αντισώματα REGEN-COV; Γιατί τα λένε θαυματουργα

Άκρως αποτελεσματικά στη θεραπεία ασθενών με Covid-19 αποδείχθηκαν σε μελέτη τα μονοκλωνικά αντισώματα.
Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα τα μονοκλωνικά αντισώματα REGEN-COV; Γιατί τα λένε θαυματουργα

Τα μονοκλωνικά αντισώματα κασιριβιμάμπη και ιμδεβιμάμπη (REGEN-COV) αποτελούν σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία μεγάλο «όπλο» κατά της Covid-19.

Τα αποτελέσματα από τις κλινικές μελέτες είναι άκρως ενθαρρυντικά καθώς προέκυψε πως μειώνεται σημαντικά το ιικό φορτίο και ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Διακεκριμένοι επιστήμονες συνοψίζουν τα ευρήματα της έρευνας στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση The New England Journal of Medicine (DOI: 10.1056/NEJMoa2108163).

Οι Ιατροί, που υπογράφουν τη μελέτη ανήκουν στη Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόκειται για τους Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννη Ντάναση, Πάνο Μαλανδράκη και Θάνο Δημόπουλο (Πρύτανη ΕΚΠΑ).

Οι ασθενείς, που έλαβαν μέρος στην έρευνα ήταν μη νοσηλευόμενοι θετικοί στον κορονοϊό, οι οποίοι όμως είχαν αυξημένο κίνδυνο να κινδυνεύσουν λόγω υποκείμενων νοσημάτων.

Αυτοί, λοιπόν, έλαβαν είτε το REGEN-COV των 1200mg είτε ένα εικονικό φάρμακο, και τέθηκαν υπό παρακολούθηση για 29 ημέρες.

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν 1355 ασθενείς με κορονοϊό, που έλαβαν τα μονοκλωνικά αντισώματα κασιριβιμάμπη και ιμδεβιμάμπη σε συνδυασμό και άλλοι 1341 ασθενείς οι οποίοι δεν έλαβαν τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν 71% μικρότερη πιθανότητα για νοσηλεία λόγω κορονοϊού ή/και θάνατο για όσους έλαβαν τη θεραπεία.

Ακόμα, ο μέσος χρόνος αποκατάστασης της υγείας όσων νοσούσαν ήταν συντομότερος κατά τέσσερις ημέρες μεταξύ όσων έλαβαν REGEN-COV συγκριτικά με όσους έλαβαν εικονικό φάρμακο. Επίσης, η ομάδα, που έλαβε εικονικό φάρμακο είχε συχνότερα σοβαρές παρενέργειες , 4% πάνω συγκριτικά με την ομάδα που έλαβε REGEN-COV (1%).

Όπως προέκυψε λοιπόν, η θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα μείωσε δραστικά τον κίνδυνο από την Covid-19 και αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματική.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα τα μονοκλωνικά αντισώματα REGEN-COV; Γιατί τα λένε θαυματουργα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.