ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Δωρεάν τεστ κάθε εβδομάδα. ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το σχέδιο για εκατομμύρια τεστ κορονοϊού ανά εβδομάδα. Τι αλλάζει...
Κορονοϊός: ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Δωρεάν τεστ κάθε εβδομάδα. ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

Κορονοϊός: Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το σχέδιο για εκατομμύρια τεστ κορονοϊού ανά εβδομάδα. Τι αλλάζει…

Κορονοϊός: Το σχέδιο για μαζικά τεστ κάθε εβδομάδα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας στην ενημέρωση που έκανε σήμερα (19/3).

Τα μέτρα χαλάρωσης του lockdown «κλείδωσαν» νωρίτερα, ενώ στόχος είναι να γίνονται 10.000.000 τεστ την εβδομάδα, δηλαδή σε όλο τον πληθυσμό, για τον καλύτερο εντοπισμό των κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, από το τέλος του Μαρτίου, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται από το φαρμακείο της γειτονιάς του δωρεάν ένα rapid test, έχοντας μόνο το ΑΜΚΑ του.

Έτσι, ο κάθε πολίτης θα μπορεί μόνος του να κάνει το τεστ και να διαπιστώσει αν τελικά νοσεί από τον κορονοϊό, ώστε να ακολουθήσει στη συνέχεια τα προβλεπόμενα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι τώρα γίνονταν περίπου 300.000 τεστ κάθε εβδομάδα και στόχος είναι να αυξηθεί κατακόρυφα αυτός ο αριθμός και ο κάθε πολίτης να έχει τη δυνατότητα να κάνει ανά μία εβδομάδα τεστ.

Lockdown: Τα μέτρα χαλάρωσης

Νωρίτερα σήμερα (Παρασκευή 19/3) πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων οι οποίοι και ανέλυσαν το ενδεχόμενο της «χαλάρωσης» των μέτρων κατά του COVID-19.

Σκοπός της Κυβέρνησης είναι προκειμένου να έχουμε πιο αποδοτικά αποτελέσματα και παράλληλα να τονωθεί η αγορά το λιανεμπόριο, αλλά και άλλες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής που έχουν επιβαρυνθεί από το πολύμηνο lockdown.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συμφώνησε να παραταθεί η κυκλοφορία των πολιτών ως τις 9 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο, αντί της ώρας 7 μ.μ. που ίσχυε τον τελευταίο μήνα. Ωστόσο, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνει σε ισχύ ο περιορισμός των μετακινήσεων αποκλειστικά εντός του δήμου κατοικίας.

Σε ο,τι αφορά τις εκκλησίες θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τμ, ενώ προβλέπεται να υποβάλλονται σε τεστ οι ιερείς, οι ψάλτες και οι νεωκόροι. Αυτά θα ισχύσουν για τις λειτουργίες κατά τους Χαιρετισμούς, την Κυριακή της Ορθοδοξίας και για την 25η Μαρτίου. Αλλες μέρες δεν θα λειτουργούν οι χώροι λατρείας.

Αυγενάκης: Πιέζει για την επανεκκίνηση του αθλητισμού – Φόβοι για μαζικό λουκέτο

Κορονοϊός: 2.785 τα νέα κρούσματα, 649 διασωληνωμένοι (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Δωρεάν τεστ κάθε εβδομάδα. ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.