ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τόσο κοστίζουν οι μάσκες

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τιμή, αλλά και τη χρήση τους
Κορονοϊός: Τόσο κοστίζουν οι μάσκες

Ο κορονοϊός έφερε στις ζωές μας την επισταμένη χρήση μάσκας, ώστε να περιοριστεί η μετάδοσή του από τα σταγονίδια που βρίσκονται στον άερα.

Ειδικά από τις 4 Μαΐου, η χρήση της θα είναι ακόμα πιο ευρεία. Τι πρέπει όμως να γνωρίζουμε γι’αυτές;

Οι δύο βασικές κατηγορίες για τις μάσκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι εκείνη των μιας χρήσης και οι υφασμάτινες. Οι πρώτες κοστίζουν 73 λεπτά η μία, ενώ στα 3 ευρώ ανέρχεται η αξία των υφασμάτινων, τις οποίες ο χρήστης μπορεί να πλύνει στο πλυντήριο και να τις σιδερώσει.

Εάν είστε υγιείς, πρέπει να φοράτε μάσκα προσώπου οποιουδήποτε είδους μόνο αν φροντίζετε κάποιον που πιθανώς έχει τη νόσο COVID-19, συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Φορέστε την μάσκα για να προστατεύσετε τους άλλους, εάν είστε εσείς άρρωστοι, ή είστε στον ίδιο χώρο με κάποιον που είναι άρρωστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Θετικός για τέταρτη φορά σε έξι εβδομάδες ο Ντιμπάλα!

Να θυμάστε ότι μετά την χρήση της, η μάσκα είναι μολυσμένη από μπροστά, οπότε αυτό είναι το σημείο που πρέπει να μην ακουμπήσετε με τίποτα! Επίσης, μην αγγίζετε το εσωτερικό της μάσκας, διότι τότε θα μολύνετε το εσωτερικό της, οπότε στη δεύτερη χρήση θα είναι σαν να βάζετε τον ιό απευθείας εκεί που δεν πρέπει και θα μολύνετε τον εαυτό σας!

Τα άτομα που χρησιμοποιούν μεν υφασμάτινες μάσκες, αλλά είναι ατομικές και δεν τις μοιράζονται με άλλους μπορούν να τις πλένουν μετά από κάθε χρήση στο χέρι και συχνά-πυκνά στο πλυντήριο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Τόσο κοστίζουν οι μάσκες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.