ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τότε περιμένουν την επόμενη μεγάλη έξαρση

Οι προβλέψεις των ειδικών για τη νέα έξαρση των κρουσμάτων - Πότε θα χτυπήσει και πάλι ο κορονοϊός
Κορονοϊός: Τότε περιμένουν την επόμενη μεγάλη έξαρση

Το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του και με τον Σεπτέμβριο να αχνοφαίνεται, πολλά είναι πλέον τα σενάρια γύρω από τη νέα μεγάλη έξαρση που αναμένεται να παρουσιάσει ο κορονοϊός, με τον ιό να μην σταματά να παρουσιάζει παραλλαγές που προβληματίζουν τους ειδικούς.

Μπορεί η επιτροπή να δηλώνει ήσυχη μετά τον εμβολιασμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού της χώρας και η Κυβέρνηση να βάζει επιτέλους τέλος στην υποχρεωτικότητα (ενόψει φυσικά και των εκλογών), όμως οι προβλέψεις ίσως να μην είναι τόσο ευχάριστες για τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, ο Σεπτέμβριος αναμένεται να κυλίσει ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα παρά τον υψηλό αριθμό στα κρούσματα που αυξάνονται καθημερινώς έπειτα από τους λανθασμένους χειρισμούς των κυβερνώντων αναφορικά με τα μέτρα που πάρθηκαν με φόντο τον τουρισμό της Ελλάδας.

Κορονοϊός: Τότε περιμένουν την επόμενη μεγάλη έξαρση

Ακόμη όμως και αν ο Σεπτέμβριος δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία, οι ειδικοί μιλούν για έναν επικίνδυνο Οκτώβριο, με τον δέκατο μήνα του χρόνου να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να συνοδευτεί με την επόμενη μεγάλη έξαρση του Covid-19.

Χαρακτηριστικές ήταν εξάλλου οι δηλώσεις του καθηγητή Νίκου Τζανάκη που δήλωσε για το θέμα πως τα μοντέλα δείχνουν πως θα περάσουμε έναν σχετικά ήσυχο Σεπτέμβριο ενώ σημείωσε πως υπολογίζει ότι προς τα μέσα με τέλη Οκτώβρη θα έχουμε νέα έξαρση επιδημιολογική.

Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η ανάρτηση στα soscial media που έκανε ο αναπλ. Καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης που σημείωσε πως pεριμένουμε μία αύξηση της τάξης του 20-30% στην μεταδοτικότητα από τα μέσα Οκτώβρη εξαιτίας της μετάβασης των δραστηριοτήτων εστίασης στους κλειστούς χώρους.

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικό αποτελεί η παραλλαγή με την ειδική ονομασία, «Κένταυρος» η οποία ακόμη δεν έχει δείξει τις προθέσεις της, με τους ειδικούς να εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Άπαντες όμως δηλώνουν πως βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς από τα πρώτα στοιχεία, δείχνει ακόμη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα από την κυρίαρχη Όμικρον 5.

Θα προσπαθήσουν άραγε για ακόμη μια χρονιά ειδικοί και κυβέρνηση να στοχοποιήσουν τους πολίτες που παραμένουν σκεπτικοί απέναντι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του Κορονοϊού ή η διασπορά πλέον δεν θα τους επιστρέψει για λόγους κοινής λογικής να κάνουν κάτι τέτοιο;

Τέλος εντύπωση προκαλεί πως παρ όλη την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να επαναπροσλάβει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>