ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: «Ανοσία το καλοκαίρι, άνοιγμα σχολείων μετά τις 20 Ιανουαρίου» (vid)

Για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών κατά του κορoνοϊού αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θόδωρος Βασιλακόπουλος.b
Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: «Ανοσία το καλοκαίρι, άνοιγμα σχολείων μετά τις 20 Ιανουαρίου» (vid)

Για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών κατά του κορoνοϊού αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μάλιστα ο κ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε την εκτίμησή του  για το πότε θα αποκτήσουμε ανοσία, αλλά και το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

«Την ανοσία θα την πετύχουμε κάπου στο καλοκαίρι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ενώ σε ότι έχει να κάνει με το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου τόνισε: «Ο εφιάλτης έχει σκαλοπάτια μέχρι να τελειώσει. Μέχρι την άνοιξη θα δέχεται πίεση το ΕΣΥ» είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Συνολική ανοσία θα την πετύχουμε κάπου μέσα στο καλοκαίρι».

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «το Πάσχα η πίεση θα είναι μικρότερη». Στην συνέχεια των λεγομένων του ανέφερε πως: «ο ιός ακολουθεί στην μεταδοτικότητά του τον καιρό. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε αρκετά υψηλό ποσοστό ανοσίας του πληθυσμού». Όσον αφορά το εμβόλιο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού τόνισε πως η απόφαση που πήρε η Μεγάλη Βρετανία για τον εμβολιασμό και το σκεύασμα της AstraZeneca…

Σε ό,τι έχει να κάνει με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι αυτό δεν θα πρέπει να γίνει στις 8 ή 11 Ιανουαρίου, αλλά όπως τόνισε θα πρέπει να συμβεί «γύρω στις 20 του μήνα, που θα έχουμε πλήρη εικόνα του τι κάναμε τις γιορτές. Με ανησυχεί, ωστόσο, η εικόνα της Αττικής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελληνοτουρκικά: Τα ΜΗ-60R είναι οι «φονιάδες» των υποβρυχίων που αποκτά η Τουρκία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: «Ανοσία το καλοκαίρι, άνοιγμα σχολείων μετά τις 20 Ιανουαρίου» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.