ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Βήμα-βήμα η χαλάρωση μέτρων (vid)

Ο κορονοϊός φαίνεται να συρρικνώνεται και τα μέτρα να περιορίζονται
Κορονοϊός: Βήμα-βήμα η χαλάρωση μέτρων (vid)

Κορονοϊός: Αργά αλλά σταθερά, οδεύουμε προς την χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία Covid-19 και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Αχνοφαίνεται η έξοδος από το τούνελ των περιορισμών, γεγονός που περιμένουν πώς και πώς οι πολίτες στην Ελλάδα.

Όλοι περιμένουν το «πράσινο» φως από την Επιτροπή για το επόμενο βήμα στις επιχειρήσεις.

Στο ενδιάμεσο, συγκεκριμένα τη Δευτέρα (14/2) απελευθερώνεται ο αριθμός των ατόμων στα τραπέζια σε:

  • εστιατόρια
  • καφέ
  • μπαρ

Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι τώρα ίσχυαν οι παρέες των έξι ατόμων, από Δευτέρα θα κάθονται μαζί όσοι θέλουν.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να σταματήσει και το μέτρο των καθήμενων, με τους επιχειρηματίες να τονίζουν ότι Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή αυτός ο περιορισμός είναι καταστροφικός.

Οι επιστήμονες δείχνουν να συμφωνούν ότι από τον Μάρτιο και σίγουρα πριν από το Πάσχα οι περιορισμοί θα είναι πολύ λιγότεροι.

Ο κορονοϊός φαίνεται να συρρικνώνεται

Στο μεταξύ, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε, μεταξύ άλλων, πριν από μερικές ώρες: «Οι νέες διαγνώσεις παγκοσμίως έχουν σημειώσει μείωση την τελευταία εβδομάδα, όμως, οι ασθενείς που καταλήγουν με τη νόσο έχουν αυξηθεί.

Στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των διαγνώσεων έδειξε μικρή μείωση, όπως και ο αριθμός των θανάτων. Η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει υψηλή, ωστόσο.

Πάντως, το κύμα της Όμικρον σε παγκόσμια κλίμακα μπαίνει σε τροχιά συρρίκνωσης, η Ευρώπη βρίσκεται σε τροχιά συρρίκνωσης με εξαίρεση τη Ρωσία, που φαίνεται να πλησιάζει όμως στην κορύφωση του κύματος της Όμικρον.

Στην Ελλάδα παρατηρείται εκτεταμένη διασπορά, αλλά έχουμε και κάποιες πτωτικές τάσεις. Αυτήν την στιγμή, βρισκόμαστε σε δεύτερη φάση της συρρίκνωσης, η οποία είναι πιο αργή.

Τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχιστεί η αποσυμπίεση των σκληρών δεικτών».

Δείτε σχετικό video:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Βήμα-βήμα η χαλάρωση μέτρων (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.