ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Viral η καμπάνια «Μένουμε σπίτι»

Η καμπάνια «Μένουμε σπίτι» έχει γίνει viral και όπως τονίζουν οι ειδικοί «Αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα». Ο αυτοπεριορισμός και η ατομική ευθύνη είναι τα δύο σημαντικότερα «όπλα» κατά της πανδημίας του κορονοϊού όπως επισημαίνει καθημερινά και ο εκπρόσωπος του...
Κορονοϊός: Viral η καμπάνια «Μένουμε σπίτι»

Η καμπάνια «Μένουμε σπίτι» έχει γίνει viral και όπως τονίζουν οι ειδικοί «Αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα».

Ο αυτοπεριορισμός και η ατομική ευθύνη είναι τα δύο σημαντικότερα «όπλα» κατά της πανδημίας του κορονοϊού όπως επισημαίνει καθημερινά και ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας για το θέμα Σωτήρης Τσιόδρας με τα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 117, δέκα εκ των οποίων «ορφανά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Το καταπληκτικό πρωτοσέλιδο της Marca

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Υγείας επιστρατεύει κάθε πρόσφορο μέσο που του δίνει και η τεχνολογία για να πείσει τους Έλληνες να μείνουν στο σπίτι ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού.

Η φράση «Μένουμε σπίτι» έχει γίνει ένα από τα trends στο twitter μετά και το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια. «Μένουμε Σπίτι. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας.

Πολλοί είναι οι χρήστες του twitter – πέραν των επωνύμων όπως ο Θοδωρής Αθερίδης – που είτε κάνουν retweet την εικόνα της καμπάνιας είτε επαναλαμβάνουν με τον δικό τους τρόπο τη βασική ιδέα της καμπάνιας.

Αρκετοί, μάλιστα, δίνουν ιδέες αλληλεγγύης προς τους ηλικιωμένους «για το καλό όλων μας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ ορισμένοι ζητούν να μεταδοθεί από τα τηλεοπτικά κανάλια το μήνυμα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις αυστηρές ποινές στους παραβάτες των περιοριστικών μέτρων.

«Μας το λενε έμμεσα, μας το λενε άμεσα, η κατασταση ειναι εκτακτου ανάγκης, μας το λενε οι ιταλοι: μην κανετε τα ιδια λαθη μ εμας» γράφει ένας άλλος χρήστης υπενθυμίζοντας και την ανάρτηση Ελληνίδας στην Ιταλία που επίσης έγινε viral.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Viral η καμπάνια «Μένουμε σπίτι»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.