ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Βόμβα για Pfizer: Ποιοί έχουν μειωμένα αντισώματα μετά από 6 μήνες

Έρευνα σοκ για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer!
Κορονοϊός – Βόμβα για Pfizer: Ποιοί έχουν μειωμένα αντισώματα μετά από 6 μήνες

Παρά τις αρχικές προβλέψεις για υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας, το εμβόλιο της Pfizer φαίνεται πως έχει μειωμένα αντισώματα μετά από έξι μήνες.

Όλο και περισσότεροι εμβολιασμένοι νοσούν σοβαρά με Covid-19 με τους ειδικούς να τονίζουν πως υπάρχει σημαντική πτώση του ποσοστού ανοσίας όσο περνάει ο χρόνος. αποδόθηκε στη φθίση της ανοσίας που παρέχουν τα εμβόλια με την πάροδο του χρόνου.

Μία έρευνα για τα επίπεδα των IgG και των εξουδετερωτικών τους αντισωμάτων προσδιόρισαν την πορεία τους σε διάστημα έξι μηνών.

Στο διεθνές περιοδικό «The New England Journal of Medicine», οι ερευνητές ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) δημοσιεύουν τη μελέτη τους.

Η έρευνα εξέτασε 4.868 άτομα και 3.808 συμμετείχαν στην ανάλυση. Όπως προέκυψε, τα αντισώματα IgG μειώθηκαν με σταθερό ρυθμό, ενώ τα εξουδετερωτικά αντισώματα μειώθηκαν ακόμα γρηγορότερα μέσα σε τρεις μήνες.

Οι άνδρες είχαν λιγότερα αντισώματα από τις γυναίκες, χαμηλότερες ήταν οι τιμές για τους άνω των 65 ετών σε σχέση με όσους ήταν 18 έως 45 ετών αλλά και για τους ανοσοκατεσταλμένους.

Έτσι, αυτός ήταν και ο λόγος, για τον οποίο εγκρίθηκε από τον FDA η τρίτη δόση εμβολίου στους 65+ και στους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Βόμβα για Pfizer: Ποιοί έχουν μειωμένα αντισώματα μετά από 6 μήνες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.