Κορονοϊός: Oι ΗΠΑ περιορίζουν το ποσοστό όσων μπορούν να εμβολιαστούν με το Johnson & Johnson, λόγω σοβαρού κινδύνου εμφάνισης θρομβώσεων.

Oι ΗΠΑ περιορίζουν σημαντικά το ποσοστό όσων μπορούν να εμβολιαστούν με το Johnson & Johnson κατά του κορoνοϊού, λόγω σοβαρού κινδύνου εμφάνισης θρομβώσεων στο αίμα.

Κορονοϊός: Πρόβλημα με το εμβόλιο Johnson & Johnson καθώς όπως προκύπτει υπάρχει κίνδυνος θρόμβωσης, έστω κι αν οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρές.

Γι αυτό τον λόγο ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανέφερε ότι το εμβόλιο της Johnson θα πρέπει να χορηγείται μόνο σε όσους ενήλικες δεν μπορούν να λάβουν κανέναν άλλο εμβόλιο ή σε εκείνους που ζητούν συγκεκριμένα αυτό το εμβόλιο.

Οι υπεύθυνοι του FDA ανέφεραν σε δήλωσή τους ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να περιορίσουν σημαντικά τη χρήση του μονδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, Στην απόφαση αυτή κατέληξαν αφού πρώτα ήλεγξαν ακόμη καλύτερα τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στις εν δυνάμει απειλητικές για τη ζωή θρομβώσεις του αίματος, δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό.

Κορονοϊός: Χαμηλά ποσοστά προστασίας απέναντι στη νόσηση το εμβόλιο της Johnson

Επιπλέον να τονίσουμε ότι αρχικά οι Αμερικανοί λοιμοξιολόγοι  θεωρούσαν και τα τρία εμβόλια ισάξια εκτιμώντας πως όλα παρουσίαζαν ισχυρή προστασία απέναντι στον ιό.

Καθώς ο χρόνος κύλησε όμως έρευνες έδειξαν ότι το εμβόλιο της Johnson προσφέρει χαμηλά ποσοστά προστασίας απέναντι στη νόσηση.

Ωστόσο, παρά το γεγονός, ότι η εμφάνιση θρομβώσεων σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το Johnson είναι σε μικρά ποσοστά, οι ιθύνοντες επιμένουν ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν παύουν να υπάρχουν.

Έτσι επί μήνες οι αμερικανικές αρχές συνέστηναν στους πολίτες που ξεκινούν να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού να λαμβάνουν το εμβόλιο της Pfizer ή το Moderna.