ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός vs ενδοοικογενειακή βία και αυτοκτονίες από κατάθλιψη (vid)

Η μία πλευρά του νομίσματος είναι ο κορονοϊός. Η άλλη είναι αυτή με τις συνέπειες της καραντίνας. Φυσικά δεν μπαίνει τίποτε στο ζύγι, ούτε προσπαθεί το ένα να αντιπαραταχθεί στο άλλο. Ο αναγκαστικός εγκλεισμός ωστόσο μπορεί να σε προστατεύει από τον ιό, όχι όμως κι από άλλα νοσήματα. Η Κυβέρνηση ξέρει, γνωρίζει και αρχίζει να...
Κορονοϊός vs ενδοοικογενειακή βία και αυτοκτονίες από κατάθλιψη (vid)

Η μία πλευρά του νομίσματος είναι ο κορονοϊός. Η άλλη είναι αυτή με τις συνέπειες της καραντίνας. Φυσικά δεν μπαίνει τίποτε στο ζύγι, ούτε προσπαθεί το ένα να αντιπαραταχθεί στο άλλο. Ο αναγκαστικός εγκλεισμός ωστόσο μπορεί να σε προστατεύει από τον ιό, όχι όμως κι από άλλα νοσήματα.

Η Κυβέρνηση ξέρει, γνωρίζει και αρχίζει να αποτιμά το τι συμβαίνει στα σπίτια των Ελλήνων πολιτών. Μιλάμε για έναν λαό που και λόγω κλιματικών συνθηκών και λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν είχε μάθει να κλείνεται και πολύ στο σπίτι. Το αντίθετο μάλιστα. Το «έξω» ήταν ο κανόνας. Όχι η εξαίρεση.

Εν έτει 2020 υπάρχουν νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι άνθρωποι που μένουν μόνοι τους. Δεν έχουν τρόπους να περάσει η ώρα τους, δεν έχουν ευκαιρία να μιλήσουν με άλλους, δεν μπορούν να σκοτώσουν την πλήξη τους. Δεν θέλει και πολύ να… φύγει το μυαλό και να παρασυρθεί σε μονοπάτια που δεν γνώριζε πως υπήρχαν. Το άγχος για την επομένη μέρα, η μοναξιά, μια στιγμή απογοήτευσης, μια αδύναμη ψυχικά προσωπικότητα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναζητεί βοηθό! (pic)

Δεν είμαστε ειδικοί να αναλύσουν τους λόγους, όμως η κλεισούρα στρώνει χαλί στην κατάθλιψη και σε άλλα ψυχικά νοσήματα. Επισήμως οι αυτοκτονίες που είχαμε στο διάστημα της καραντίνας θα ανακοινωθούν μετά το καλοκαίρι. Τα πρώτα στοιχεία έχουν αρχίσει ωστόσο να έρχονται. Διόλου τυχαίο που εδώ και λίγες μέρες εκτός από το σποτ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και το «Μένουμε Σπίτι», παίζει και ένα ακόμα με τον Θοδωρή Αθερίδη που μιλά για την ψυχική υγεία.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Μία ακόμα επίπτωση της καραντίνας και μάλιστα σοβαρή, είναι και η ενδοοικογενειακή βία. Εκεί τα στόματα είναι και παραμένουν κλειστά. Οι καταγγελίες εντούτοις δεν λείπουν. Γι’ αυτό και είχαμε ένα ακόμα σποτ (ασχέτως αν δεν παίζει πολύ) με την Ελεονώρα Μελέτη.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός vs ενδοοικογενειακή βία και αυτοκτονίες από κατάθλιψη (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.