×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Κορονοϊός – Ξεκάθαρος ο Μόσιαλος: «Είμαστε ήδη σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων»


Κώστας Λάππας

Κορονοϊός – Ξεκάθαρος ο Μόσιαλος: «Είμαστε ήδη σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων»


Ο Ηλίας Μόσιαλος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας: «Σίγουρα έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, θα φανεί στο επόμενο διάστημα».

Κορονοϊός: Την πεποίθηση ότι η χώρα μας έχει ήδη τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού και το οποίο θα διαφανεί το επόμενο διάστημα εξέφρασε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics.

«Είναι πιθανό αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα και τις οδηγίες δημόσιας υγείας για τον κορονοϊό που έχουν εξαγγελθεί από την πολιτεία, να έχουμε μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Σίγουρα θα έχουμε γιατί από τη στιγμή που είμαστε κοντά στα 1.000 επιβεβαιωμένα, τα πραγματικά κρούσματα είναι πολύ περισσότερα αυτή τη στιγμή, γιατί δεν βρίσκουμε τους ασυμπτωματικούς ή όλους όσους έχουν ήπια συμπτώματα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκουμε όσους προσέρχονται στις υπηρεσίες υγείας, τις δημόσιες και ιδιωτικές για να κάνουν τεστ, και επίσης με τα rapid test που κάνει ο ΕΟΔΥ σε συγκεκριμένες περιοχές, δεν καλύπτουν όλη την ελληνική επικράτεια.

Άρα αυτή τη στιγμή είμαστε ήδη σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και θα φανεί το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Τώρα αν θα πάμε στις 4.000 ή αν θα πάμε σε μικρότερο αριθμό ή πολύ μεγαλύτερο αυτό θα εξαρτηθεί από την υλοποίηση των μέτρων και από την πλευρά της πολιτείας και από την μεριά των πολιτών.

Να θυμίσω ότι στην Τσεχία έχουν ήδη πάνω από 10.000 κρούσματα την ημέρα, χωρίς να έχουν επιχειρήσει καθολικό Lockdown, το ίδιο είχε γίνει και πριν μερικές εβδομάδες στο Ισραήλ, που είχαν υπερβεί τις 11.000 κρούσματα την ημέρα, αυτοί πήγαν σε lockdown και τώρα κάπως έχουν συμμαζέψει την κατάσταση.

Επομένως εμείς για να αποφύγουμε ένα πιθανό lockdown αν υπερβούμε έναν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα πιο ευλαβικά» προσέθεσε.

Eλληνοτουρκικά: Εικονική επίθεση από Bayraktar έξω από Ρόδο και Κω

Οποιος υπηρετεί το σχέδιο και λειτουργεί, παίζει και κερδίζει

Κάτω από τον πίνακα του Ιωάννη Καποδίστρια συναντήθηκαν Λαβρόφ – Δένδιας

 

ΠΑΙΞΕ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Sportime Extras