ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κώστας Μπακογιάννης: «Αντάρτικο» στην σκιά των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές – Αποκάλεσε «Σουλτάνο» τον Μητσοτάκη

«Ο μεγαλύτερος τζαμπατζής είναι το κράτος», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης, στην σκιά των αποκαλύψεων που θέλουν τον ίδιο να παρακολουθείται από κακόβουλο λογισμικό
Κώστας Μπακογιάννης: «Αντάρτικο» στην σκιά των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές – Αποκάλεσε «Σουλτάνο» τον Μητσοτάκη

Κώστας Μπακογιάννης: Ενώ οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις που γίνονται σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών συνταράσσουν όλο και πιο δυνατά τα θεμέλια της κυβέρνησης, σε αντίστοιχο βαθμό αυξάνονται και τα «αντάρτικα» από ηχηρά ονόματα της πολιτικής που συνδέονται άμεσα με την γαλάζια παράταξη. Πότε άμεσα και πότε έμμεσα, τα «βέλη» όσων φαίνεται να έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης στρέφονται κατά του πρωθυπουργού που τα δημοσιεύματα τον εμφανίζουν ως ωτακουστή ακόμα και των υπουργών του, άλλα και συγγενικών προσώπων του.

Τελευταίο «κρούσμα» ανοιχτής επίθεσης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν – ποιος θα το περίμενε – ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Το όνομα του κ. Μπακογιάννη «φιγουράρει» σε αποκάλυψη της εφημερίδας «Τα Νέα» όπου στην στήλη «Μικροπολιτικός» γράφτηκε ότι μέσω predator παρακολουθούσαν ακόμα και τα κινητά τηλέφωνα της Ντόρας Μπακογιάννη και των δύο παιδιών της, του Κώστα (Δήμαρχος Αθηναίων) και της Αλεξίας.

Λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα που ισχυριζόταν πως ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε ακόμα και την ίδια του την οικογένεια, ο Κώστας Μπακογιάννης πραγματοποίησε ομιλία στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και ευρισκόμενος σε μια κατάσταση έκδηλου εκνευρισμού, άστραψε και βρόντηξε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλώντας για εκείνον με έμμεσο τρόπο και αναφερόμενος σε θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά την ομιλία του ο κ. Μπακογιάννης κυριολεκτικά απασφάλισε και αποκάλεσε έμμεσα τον πρωθυπουργό «Σουλτάνο» και «Πατισάχ», λέγοντας ακόμη πως ο μεγαλύτερος τζαμπατζής στην Ελλάδα και στον Δήμο Αθηναίων είναι το ίδιο το κράτος.

Συγκεκριμένα είπε: «Ξέρετε ποιος είναι ο μεγαλύτερος τζαμπατζής σήμερα στην Ελλάδα και ο μεγαλύτερος τζαμπατζής στον Δήμο αθηναίων;

Το ίδιο το κράτος, κάθε τόσο προστρέχουμε στο κράτος ‘’πατερούλη’’ με το χέρι απλωμένο, και λέμε ω μεγάλε Σουλτάνε ω μεγάλε Πατισάχ, δώσε σε παρακαλώ και σε εμάς. Και γίνεται ένα αλισβερίσι, το ίδιο αλισβερίσι που ζήσαμε και σήμερα, στο συνέδριό μας (στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι υπουργοί Στέλιος Πέτσας και Μάκης Βορίδης).

Όμως κυρίες και κύριοι, συνάδελφοι, επειδή γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, αρνούμαστε να είμαστε υπό κηδεμονία, δεν πάει άλλο και δεν πάει άλλο όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους ανθρώπους τους οποίους υπηρετούμε».

Ακόμη μίλησε για «ένα νεοθωμανικό και υδροκέφαλο κράτος που θέλει την τοπική αυτοδιοίκηση να είναι ένα παρακολούθημα», δημιουργώντας αναπόφευκτους συνειρμούς με την χρησιμοποίηση της λέξης «παρακολούθημα» και αν αυτή επιλέχθηκε τυχαία.

Αν μη τι άλλο, το ξαφνικό «αντάρτικο» του Κώστα Μπακογιάννη και οι εκφράσεις τις οποίες μεταχειρίστηκε υποδηλώνουν την δημιουργία ενός μεγάλου ρήγματος μεταξύ της οικογένειας Μπακογιάννη και του πρωθυπουργού.

Βέβαια αν οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση της οικογένειας Μπακογιάννη, είναι η αιτία που έκανε έξω φρενών τον Δήμαρχο Αθηναίων, τότε αποδεικνύεται πως ο κ. Μπακογιάννης δεν είχε κανένα πρόβλημα να συναινεί στην σιωπή γύρω από το σκάνδαλο για όσο καιρό έβλεπε δημοσιεύματα να παρουσιάζουν ως θύματα κακόβουλου λογισμικού την μισή κυβέρνηση της χώρας, και «ξεβολεύτηκε» από την σιωπή του μόνο όταν τα δημοσιεύματα άγγιξαν τον ίδιο.

Και μια ακόμη ερμηνεία που θα μπορούσε να ευσταθεί μπροστά στο απότομο ξέσπασμα του Δήμαρχου Αθηναίων, είναι ότι γίνεται αντιληπτό πως το «καράβι» της κυβέρνησης βυθίζεται και κάποιοι αποστασιοποιούνται με δηλώσεις που κάνουν «πάταγο», προκειμένου να κρατήσουν ανέπαφο το επικοινωνιακό τους προφίλ για τις μελλοντικές επιδιώξεις τους προς την κορυφή της εξουσίας…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κώστας Μπακογιάννης: «Αντάρτικο» στην σκιά των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές – Αποκάλεσε «Σουλτάνο» τον Μητσοτάκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.