ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κώστας Κατσαμπάνης: «Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους»

«Ο Κώστας Κατσαμπάνης είναι επενδυτικός σύμβουλος, π.Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Νέας Κηφισιάς και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Χιωτάκη "+εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας" στον Δήμο Κηφισίας».
Κώστας Κατσαμπάνης: «Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους»

Κώστας Κατσαμπάνης: Η ενασχόλησή μου για πολλά χρόνια γενικά με τον Αθλητισμό, αλλά και ειδικότερα με τον οργανωμένο Αθλητισμό στην πόλη της Κηφισιάς με οδήγησε στα παρακάτω προφανή πλέον για μένα συμπεράσματα.

Η αθλητική δραστηριότητα πέρα από τα οφέλη στην σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων είναι και μια μορφή κοινωνικοποίησης. Ο αθλητισμός στις πόλεις θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο βασικές κατηγορίες: τον σωματειακό αθλητισμό και αυτό που ονομάζεται μαζικός λαϊκός αθλητισμός ή καθημερινή φυσική δραστηριότητα.

Η οργανωμένη  αθλητική δραστηριότητα που κατά κύριο λόγο διεξάγεται μέσω των αθλητικών συλλόγων, συνήθως ξεκινά από πολύ μικρές ηλικίες και ο σκοπός της είναι η βέλτιστη ανάπτυξη των τεχνικών δεξιοτήτων των αθλούμενων.

Ο ρόλος του οργανωμένου αθλητισμού είναι η σωστή επιλογή  αθλητών ανάλογα με το σωματότυπο που απαιτεί το κάθε σπορ και οδηγεί, δια μέσου του υγιούς ανταγωνισμού, στην ανάπτυξη των αθλημάτων σε υψηλό επίπεδο και στην διάκριση.

Διαφορετικός είναι ο σκοπός της  φυσικής δραστηριότητας, η οποία τελευταία ονομάζεται και «άθληση για όλους», σύμφωνα δε με όλες τις επιστημονικές μελέτες αυτός συνοψίζεται στο τρίπτυχο: σωματική υγεία, ψυχική γαλήνη, ευεξία. Επομένως, σύμφωνα με τα παραπάνω, αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα των πολιτών.

Εκτός της κεντρικής διοίκησης, πρωτίστως τα ανωτέρω πρέπει να αποτελούν βασική προτεραιότητα των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών.

Η κατασκευή αθλητικών χώρων για την ανάπτυξη του Αθλητισμού, οι ποδηλατόδρομοι, οι πεζόδρομοι, οι σύγχρονοι παιδότοποι, οι ειδικοί χώροι άσκησης για ΑΜΕΑ, είναι ενδεικτικά μερικά από τα έργα που υποχρεούνται να αναπτύξουν άμεσα οι Δήμοι.

Προς αυτή την κατεύθυνση ένας σύγχρονος Δήμος πρέπει να έχει τα κατάλληλα στελέχη ώστε με τη γνώση και την εμπειρία τους, να «απομυζούν» και το τελευταίο ευρώ από τους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς πόρους που υπάρχουν, τόσο σε προγράμματα της Περιφέρειας, αλλά κυρίως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ο Κώστας Κατσαμπάνης είναι επενδυτικός σύμβουλος, π.Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Νέας Κηφισιάς και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Χιωτάκη “+εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας” στον Δήμο Κηφισίας».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κώστας Κατσαμπάνης: «Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.