ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κώστας Βαξεβάνης: Να πάω εθελοντικά φυλακή να ηρεμήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Είναι πρωτοφανές να διώκονται δημοσιογράφοι για δημοσιεύματα

Ο Κώστας Βαξεβάνης απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Κώστας Βαξεβάνης: Να πάω εθελοντικά φυλακή να ηρεμήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Είναι πρωτοφανές να διώκονται δημοσιογράφοι για δημοσιεύματα

Κώστας Βαξεβάνης: Τη Δημοκρατία ολόκληρη και όχι τον ίδιο αφορά, όπως δήλωσε ο εκδότης του «Documento», η δίωξη που του έχει ασκηθεί.

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε κατά την αποχώρησή του από τον Άρειο Πάγο και μνημόνευσε μία πρόσφατη ανάρτησή του.

Να πάω εθελοντικά φυλακή να ησυχάσει και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν θέλει και βασανιστήρια, αν θέλει να βάλει και κάμερες… Με μια προϋπόθεση: Να δώσει μια συνέντευξη σε μένα και όχι στα προστατευόμενα μέσα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους, χαρακτήρισε πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει για μια δημοκρατική χώρα, να διώκονται δηλαδή δημοσιογράφοι για δημοσιεύματα.

Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα είχε θέμα

  • να μπει στη φυλακή
  • να τοποθετηθούν κάμερες
  • να γίνει ριάλιτι με χορηγό Novartis ή Siemens

Ο Κώστας Βαξεβάνης απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι δεν θα είχε θέμα ακόμη και να βάλει μέσα τον «φίλο του» Νίκο Γεωργιάδη για «να βλέπει τι γίνεται και να ευχαριστιέται».

Τόνισε, όμως, ότι όλα αυτά να γίνουν με την προϋπόθεση ότι θα δώσει πρώτα συνέντευξη στον ίδιο και «όχι στα προστατευόμενα μέσα», αναφερόμενος στην πρόσφατη παρουσία του πρωθυπουργού στο «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους όσοι βρέθηκαν στον Άρειο Πάγο, καθώς κι εκείνους που τον στηρίζουν με κάθε τρόπο.

Επίσης, είπε: «Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ένα μάθημα δημοκρατίας σε μία εποχή που πιστεύουμε ότι όλα είναι ήσυχα και μπορούν και θέλουν να επιβάλουν ότι σκέφτονται και ότι επιβάλουν καθημερινά. Αυτό που γίνεται με εμένα, δεν αφορά εμένα. Αυτό που γίνεται εναντίον μου, δεν αφορά εμένα. Αλλά και αυτό που γίνεται εδώ με την παρουσία σας και την συμπαράσταση του κόσμου δεν αφορά εμένα, αφορά την Δημοκρατία.

Ευχαριστώ και τους συναδέλφους και τις οργανώσεις απ’ όλο τον κόσμο που βγάζουν ανακοινώσεις γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι μια δίωξη παραληρηματική, έτσι την είπαν οι ρεπόρτερ χωρίς σύνορα, το διεθνές τμήμα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Η χώρα είναι δικιά μας παιδιά δεν είναι ούτε της διαπλοκής ούτε της δικαιοσύνης που εξυπηρετεί εντολές».

Παρακολουθούν οι διεθνείς οργανώσεις Τύπου

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των διεθνών οργανώσεων Τύπου βρίσκεται η Ελλάδα μετά τις κακουργηματικές διώξεις κατά δημοσιογράφων με προεξάρχουσα εκείνη του Κώστα Βαξεβάνη.

Προηγήθηκε η εκτενής αναφορά του IPI, η οποία είχε καταγραφεί στο παρατηρητήριο του ECPMF, αλλά και η οργισμένη ανάρτηση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που έκανε λόγο για «παραληρηματικές» κατηγορίες.

Σήμερα, το IPI, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Κώστα Βαξεβάνη στο γραφείο της ανακρίτριας, ανάρτησε tweet, με το οποίο τονίζει πως η παλαιότερη και μεγαλύτερη δημοσιογραφική οργάνωση του κόσμου, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της διαδικασίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κώστας Βαξεβάνης: Να πάω εθελοντικά φυλακή να ηρεμήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Είναι πρωτοφανές να διώκονται δημοσιογράφοι για δημοσιεύματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.