ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωστής Χατζηδάκης: Έβαλε «σφήνα» κυβερνητική πατέντα σε νομοσχέδιο και πετά χιλιάδες ανέργους εκτός ΟΑΕΔ!

Η κυβέρνηση επιχειρεί να «ρίξει» την ανεργία, όχι με προσλήψεις και δουλειές, άλλα με απαράδεκτα τεχνάσματα του Κωστή Χατζηδάκη στη λειτουργία του ΟΑΕΔ.
Κωστής Χατζηδάκης: Έβαλε «σφήνα» κυβερνητική πατέντα σε νομοσχέδιο και πετά χιλιάδες ανέργους εκτός ΟΑΕΔ!

Ενώ ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό από εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους που διαδηλώνουν κατά της φτώχειας και της ανέχειας που αντιμετωπίζουν λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μόλις χθες ο Κωστής Χατζηδάκης έφερε κυριολεκτικά… νύχτα, μια νέα απαράδεκτη ρύθμιση στο αντεργατικό νομοσχέδιο κατάργησης του ΟΑΕΔ, όπου με μεθόδους πολιτικής «μαγειρικής» θα ορίζεται με νόμο ποιος είναι εκείνος που αναζητά εργασία!

Συγκεκριμένα, την είδηση έφερε στο φως ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος αποκάλυψε πως πρόκειται για μια προσπάθεια του υπουργού και της κυβέρνησης, να μειωθεί η ανεργία, όχι με νέες θέσεις εργασίας, άλλα με νόμο – πατέντα της Βουλής που θα «εξαφανίζει» τους άνεργους!

Ο υπουργός Εργασίας εκμεταλλευόμενος το νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΟΑΕΔ που ψηφίζεται στη Βουλή, πρόσθεσε στο άρθρο 16 ένα χωρίο που δεν υπήρχε όταν το σχέδιο νόμου τέθηκε σε διαβούλευση, όπου εκεί καθορίζεται ποιος θα θεωρείται από εδώ και πέρα ότι αναζητά εργασία.

Πρόκειται για ακόμη ένα ανήθικο πολιτικάντικο τέχνασμα, που θα διαμορφώσει ένα επίπλαστο πλαίσιο στο οποίο όσοι δεν τηρούν τις «προϋποθέσεις» που θέτει ο νόμος, δεν θα θεωρούνται άνεργοι (!) και ως εκ τούτου δεν θα έχουν καμία πρόσβαση στα επιδόματα και τις διευκολύνσεις του ΟΑΕΔ!

Δηλαδή η κυβέρνηση επιχειρεί να «ρίξει» τα ντροπιαστικά ποσοστά ανεργίας δημιουργώντας μια πλασματική εικόνα, καθιερώνοντας κατηγορίες «προνομιούχων» και ανεπιθύμητων, ακόμα και στις τάξεις των ανέργων!

Την ώρα που χιλιάδες κόσμου απαιτεί άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας και της φτώχειας, το Μαξίμου συνεχίζει ακάθεκτο τον καταστροφικό «εκσυγχρονισμό» των κρατικών φορέων, που στην ουσία αποτελεί απαξίωση τους και παράδοση τους στα «νύχια» των ιδιωτών.

Ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης αποφασίζει να καταστρέψει τον ΟΑΕΔ και να περνά από… κρησάρα τους ανέργους για να παίρνουν έστω ένα εξευτελιστικό επίδομα ανέχειας , ο ΕΦΚΑ (και πάλι με πρωτοβουλία Χατζηδάκη) χαρίζεται στα ιδιωτικά συμφέροντα και μέσω αδιαφανών διαδικασιών ορίζονται προσλήψεις ιδιωτών διευθυντών που θα απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς που ξεπερνούν τα 8.000 ευρώ.

Φαίνεται πως στους επάνω ορόφους της γαλάζιας «πολυκατοικίας» κάποιοι συνεχίζουν να κάνουν «πάρτι» πλουτοκρατίας, ενώ για τους φτωχούς και τους ανέργους μπαίνουν όροι, προϋποθέσεις και εμπόδια, όχι μόνο ενάντια στην επιβίωση τους, άλλα που τους απαγορεύουν ακόμα και να εμφανίζονται σαν μέρη ενός υπαρκτού ποσοστού ανεργίας!

Με αυτόν τον νέο, επιτηδευμένο τρόπο «καταγραφής» των ανέργων, βγαίνουν εκτός κάδρου μεγάλες κοινωνικές ομάδες και ουσιαστικά «σβήνονται» από τους εγγεγραμμένους ανέργους, προκειμένου να βγάζει προς τα έξω η κυβέρνηση τα πλασματικά ποσοστά ανεργίας που την εξυπηρετούν.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κωστής Χατζηδάκης: Έβαλε «σφήνα» κυβερνητική πατέντα σε νομοσχέδιο και πετά χιλιάδες ανέργους εκτός ΟΑΕΔ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.