Κουφοντίνας: Μεγάλες πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και Βερολίνο (vids)


Μάριος Σταμπουλής

Κουφοντίνας: Μεγάλες πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και Βερολίνο (vids)


Κουφοντίνας: Μεγάλη πορεία διεξάγεται στους δρόμου της Αθήνας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ ολοκληρώθηκε διαδήλωση με μαζική παρουσία κόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Κουφοντίνας: Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πίνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα και το αίτημα που έχει κάνει για τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι συγκεντρώσεις για τον καταδικασμένο για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη, είναι συνεχόμενες και καθημερινές και αυτή τη φορά είχαν τη συμμετοχή αρκετού κόσμου με κεντρικό σύνθημα «H απεργία πείνας θα δικαιωθεί, όχι στην εκδίκηση – νίκη στη ζωή», με τον κόσμο να κινείται προς την Ομόνοια.

Στην πορεία είχε καλέσει, μεταξύ άλλων, η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών η οποία εξηγεί: «Όλα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης έχουν καταπέσει. Καμία προνομιακή μεταχείριση δεν ζητείται, αλλά αντίθετα να τηρηθεί ο ίδιος αυτός φωτογραφικός νόμος που η ίδια ψήφισε. Άλλωστε, ούτε ο δικαστικός δρόμος είναι προσβάσιμος για το αίτημα του κρατούμενου, αφού η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει στερήσει το δικαίωμα πρόσβασης στο φάκελο και στα κρίσιμα έγγραφα, επικαλούμενη δήθεν λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλη πορεία διεξήχθη και στο Βερολίνο, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο:

Κούρτοβικ: «Ψεύδονται όσοι λένε ότι ο Κουφοντίνας επιλέγει την αυτοχειρία»

Δημήτρης Κουφοντίνας: «Σκληρή» ανακοίνωση από τους συγγενείς των θυμάτων – «Όταν μιλάτε, σας ακούμε κι εμείς»

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news