Κουφοντίνας: Ο λόγος που το facebook «κατεβάζει» αναρτήσεις με το όνομά του


Μάριος Σταμπουλής

Κουφοντίνας: Ο λόγος που το facebook «κατεβάζει» αναρτήσεις με το όνομά του


Κουφοντίνας: Η εξήγηση του facebook για το γεγονός πως… κόβει αναρτήσεις που αναφέρονται στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κουφοντίνας: Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η απόφαση του facebook να… κόβει αναρτήσεις που σχετίζονται με τον καταδικασμένο για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μάλιστα, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προχωράει και σε περιορισμό αναρτήσεων για τους χρήστες κατά επτά ημέρες, κάτι που έχει φέρει αντιδράσεις.

Στις αναρτήσεις που μπλοκάρονταν από το Facebook αναφερόταν το εξής μήνυμα: «Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλιότερα κάτι που δεν ακολουθούσε τους όρους της κοινότητάς μας. Η δημοσίευση αυτή παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις, επομένως δεν μπορεί να τη δει κανείς άλλος».

Η εφημερίδα Αυγή έστειλε ερώτηση στο Facebook, προκειμένου να ενημερωθεί για ποιο λόγο μπλοκάρουν οι αναρτήσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, το facebook αφού ζήτησε πρώτα κάποια link, προκειμένου να εξετάσει το θέμα, απέστειλε στη συνέχεια την απάντησή της.

«Οι τρομοκράτες, οι βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες και οι οργανώσεις μίσους δεν έχουν θέση στο Facebook και το Instagram. Σύμφωνα με την πολιτική μας για τα Επικίνδυνα Άτομα και Οργανώσεις, απαγορεύουμε σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως ο κ. Κουφοντίνας, να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μας, καθώς επίσης, αποκλείουμε δημοσιεύσεις που επιδοκιμάζουν ή υποστηρίζουν αυτά τα άτομα και τις ενέργειές τους κάθε φορά που λαμβάνουμε σχετική γνώση. Η ουδέτερη τοποθέτηση αναφορικά με τρομοκρατικές ομάδες και η πληροφόρηση των Μέσων σχετικά με τις ενέργειές τους δεν αντιτίθενται στους κανόνες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, οι διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό με πλήθος κόσμου να δίνει το παρών.

Την ίδια στιγμή, η ζωή του καταδικασμένου για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, κρέμεται σε μία… κλωστή. «Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι λίγο πριν το κώμα, βρίσκεται στα όρια ζωής και θανάτου» είπε χαρακτηριστικά η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ.

«Άγνωστοι» κάνουν ελέγχους σε δίκυκλα στην Πανεπιστημιούπολη για να εντοπίσουν αστυνομικούς

Κούρτοβικ: «Ψεύδονται όσοι λένε ότι ο Κουφοντίνας επιλέγει την αυτοχειρία»

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras