ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουφοντίνας: Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημά του για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του

Ομόφωνα απέρριψε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας το αίτημά του για αναβολή η διακοπή εκτέλεσης της ποινής του.
Κουφοντίνας: Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημά του για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ομόφωνα απέρριψε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας το αίτημά του για αναβολή η διακοπή εκτέλεσης της ποινής του.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Αλώστε λίγες ώρες πιο νωρίς να απορριφθεί το αίτημα του μέλους της 17 Νοέμβρη για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας είχε προτείνει η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημελιοδικείου Λαμίας Αγορής Παπακώστα.

H εισαγγελέας Αγορή Παπακώστα είχε υποστηρίξει ότι η διάταξη που προβλέπει αναβολή εκτέλεσης ποινής αναφέρεται σε κρατούμενο που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και όχι σε κρατούμενο που προκαλεί ο ίδιος βλάβη στον εαυτό του.

Επίσης, σημείωσε ότι και να αναβληθεί η ποινή του, θα μείνει στο νοσοκομείο, γιατί η αποκατάσταση θα πάρει πολύ χρόνο, ενώ είναι άγνωστο αν θα διακόψει την απεργία πείνας-δίψας, καθώς το αίτημά του είναι η μεταγωγή.

Το δικαστήριο ακολούθησε την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε προτείνει να μην γίνει δεκτό το αίτημα του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα συνίσταται σε δική του επιλογή.

«Ο νόμος απαιτεί ο κρατούμενος να πάσχει από μόνιμη και χρόνια πάθηση και όχι από προσωρινή. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια σοβαρή διατάραξη των ζωτικών του οργάνων, που συνίσταται σε επιλογή του ίδιου του κρατούμενου, με πλήρη συνείδηση. Ο ίδιος συναινεί και αποδέχεται τις επιπλοκές της υγείας του. Επίσης δεν πληροούτε ο άλλος όρος του νόμου αυτός της υπέρμετρα σκληρής μεταχείρισης. Η συνέχιση της έκτισης της ποινής του γίνεται μέσα στο νοσοκομείο. Αμέσως μόλος σταματήσει την απεργία πείνας θα δεχτεί την ιατρική φροντίδα» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας.

Λίγο νωρίτερα, εξετάσθηκε ως μάρτυρας γιατρός από την ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, ο οποίος ανέφερε πως η υγεία του του διαβόητου κακοποιού-τρομοκράτη  είναι σε οριακή κατάσταση.

Εισαγγελέας: Πάσχει από κάποια πάθηση;
Μάρτυρας: Δεν λέγεται ακριβώς πάθηση η απεργία πείνας αλλά οι ζωτικές του λειτουργίες είναι οριακά.
Εισαγγελέας: Έχει κάποια ασθένεια;
Μάρτυρας: Καμία επισήμως.
Εισαγγελέας: Υπάρχουν συμπτώματα απειλητικά για τη ζωή του;
Μάρτυρας: Υπογλυκαιμία, αναιμία, αλλά δεν είναι διαβήτης ή στεφανιαία νόσος, αλλά επιπλοκές της άρνησης του να φάει.

Μετά την εισαγγελική πρόταση, ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα Θέμης Σοφός σχολίασε: «Η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί. Είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών. Αν πεθάνει, θα γράφει η ιατροδικαστική «ανακοπή καρδιάς» και θα έχετε και μια συγκεκριμένη ασθένεια».

Κουφοντίνας: Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το αίτημα για μεταφορά στον Κορυδαλλό

Η δεύτερη προσφυγή του Δημήτρη Κουφοντίντα στη Δικαιοσύνη η οποία αφορά το αίτημά του για μεταφορά από τις φυλακές Κασσαβέτειας στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι σ’ αυτές του Δομοκού παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας και η απόφαση αναμένεται σήμερα ή αύριο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Θέμη Σοφό.

Κουφοντίνας: Τι λέει ο Θέμης Σοφός

Όσον αφορά την προσφυγή κατά της απόρριψης αιτήσεως επαναμεταγωγής Κουφοντίνα, ο κ. Σοφός, μιλώντας στον Real FM, τόνισε ότι είναι προπαγανδιστική η τοποθέτηση από διάφορες πλευρές ότι η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει τη χάρη στον κρατούμενο να πάει εκεί όπου εκείνος θέλει. «Ο Κουφοντίνας δεν ζήτησε να πάει όπου εκείνος θέλει, αλλά εκεί όπου ο νόμος προβλέπει», υποστήριξε ο Θέμης Σοφός.

Πηγή efimerida.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κουφοντίνας: Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημά του για αναβολή ή διακοπή εκτέλεσης της ποινής του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.