ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κούγιας: «Αν οι δράστες διαφύγουν στην Αλβανία δεν θα έρθουν ποτέ να δικαστούν στην Ελλάδα»

Οπως εξήγησε ο Αλέξης Κούγιας, η Αλβανία δεν εκδίδει καταζητούμενους στην Ελλάδα, συνεπώς αν οι δράστες έχουν καταφύγει στην χώρα αυτή θα είναι δύσκολο να καταλήξουν στις ελληνικές Αρχές. 
Κούγιας: «Αν οι δράστες διαφύγουν στην Αλβανία δεν θα έρθουν ποτέ να δικαστούν στην Ελλάδα»

Με τα 24ωρα να κυλούν και τους συνεργούς του 23χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ, φερόμενου ως δράση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού να παραμένουν ασύλληπτοι, ο Αλέξης Κούγιας δίνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευματα ένας 20χρονος Αλβανός, φερόμενος ως συνεργός στο μοιραίο συμβάν, φέρεται να διέφυγε για την Αλβανία προκειμένου να γλιτώσει της σύλληψης. Κάτι που η ελληνική αστυνομία ανακάλυψε μία μέρα μετά όταν τον έψαξε στο σύστημα που διαθέτει με τα δεδομένα των πολιτών της χώρας.

Αν και ακούστηκε ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, τόσο για αυτόν όσο και για τους άλλους οπαδούς του ΠΑΟΚ που συμμετείχαν στην δολοφονία του Άλκη, ο κ. Κούγιας (δικηγόρος των θυμάτων της επίθεσης) εξήγησε ότι αν έχουν διαφύγει στην Αλβανία τότε δεν θα μπορούν να εκδοθούν στην χώρα μας! «Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ έχουν ταυτοποιηθεί οι τουλάχιστον επτά συνεργοί του 23χρονου κακοποιού έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη δεν έχουν γίνει κάποια άλλη σύλληψη. Συνεπώς αν οι περισσότεροι εκ των δραστών ήταν Αλβανοί τότε ο φόβος να μείνουν ασύλληπτοι εφόσον διαφύγουν στην χώρα τους ολοένα και μεγαλώνει.

«Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε:

«Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», σημείωσε ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου, Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Δείτε παρακάτω όσα είπε o κ. Κούγιας

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κούγιας: «Αν οι δράστες διαφύγουν στην Αλβανία δεν θα έρθουν ποτέ να δικαστούν στην Ελλάδα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.