ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κουκάκι: Τριπλή αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση σε καταλήψεις (vids)

Ένταση και δακρυγόνα στο Κουκάκι
Κουκάκι: Τριπλή αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση σε καταλήψεις (vids)

Ένταση και χρήση χημικών κατά την τριπλή επιχείρηση της Αστυνομίας στο Κουκάκι.

Οκτώ άτομα από τις καταλήψεις και δύο κάτοικοι -πατέρας και γιος- της περιοχής, έχουν προσαχθεί από τους αστυνομικούς, κατά την τριπλή επεισοδιακή επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν επιχειρήσεις στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Άρβαλη 3.

Μέσα σε ένα από τα κτίρια υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, με τους καταληψίες να ψεκάζουν με πυροσβεστήρες και να φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και επιχείρησαν με τροχό να ανοίξουν την πόρτα.

Οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (τρεις γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο.

Την ώρα που οι άνδρες της αστυνομίας επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια της οδού Ματρόζου και της οδού Παναιτωλίου, σύμφωνα με την αστυνομία, οι καταληψίες από μέσα πέταξαν εναντίον τους πυροσβεστήρες και ότι άλλο αντικείμενο υπήρχε -μέχρι και έπιπλα- φωνάζοντας ότι δεν θα βγουν έξω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μείωση σε ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης και κοινωνικό μέρισμα

Κουκάκι: Καταγγελία από ιδιοκτήτη διαμερίσματος

Άνδρες των ΕΚΑΜ ανέβηκαν στις ταράτσες γειτονικών κτιρίων στο Κουκάκι πραγματοποιώντας ελέγχους.

Για να ανέβουν χρησιμοποίησαν τις ταράτσες γειτονικών σπιτιών με αποτέλεσμα να έρθουν αντιμέτωποι με αντιδράσεις πολιτών.

Διαμένοντες σε γειτονικά διαμερίσματα, όπως έγινε γνωστό, ζήτησαν εισαγγελική εντολή για να περάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα από τα σπίτια τους.

Ιδιοκτήτρια γειτονικούς διαμερίσματος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κατήγγειλε ότι ο σύζυγός της κατά την ώρα των αστυνομικών επιχειρήσεων ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου που διαμένουν και βρήκε αστυνομικούς.

Τους ζήτησε, όπως είπε η σύζυγός του, εάν έχουν άδεια εισαγγελέα γιατί βρίσκονταν στη δική τους ταράτσα και οι αστυνομικοί, όπως καταγγέλλει τότε άρχισαν να τον ξυλοκοπούν.

Ακολούθως, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού που έκανε τις καταγγελίες.

Κουκάκι: Η εκδοχή της Αστυνομίας

Στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν.

Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση.

Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες.

Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κουκάκι: Τριπλή αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση σε καταλήψεις (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.