ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κούλουμα στη Θεσσαλονίκη με δωρεάν εκδηλώσεις σε όλους τους δήμους

Κούλουμα:Πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων διοργανώνουν οι δήμοι σε ολόκληρο τον νομό Θεσσαλονίκης. Όσοι μείνετε στην πόλη μπορείτε να διασκεδάσετε με δημοτική μουσική και παραδοσιακούς χορούς, με σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί. Την αρχή κάνει ο κεντρικός δήμος, ο οποίος θα υποδεχτεί τους επισκέπτες στον Κεδρινό Λόφο, αλλά και σε Τούμπα, Τριανδρία και Χαριλάου: Δείτε αναλυτικά: Κούλουμα στο δάσος...
Κούλουμα στη Θεσσαλονίκη με δωρεάν εκδηλώσεις σε όλους τους δήμους

Κούλουμα:Πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων διοργανώνουν οι δήμοι σε ολόκληρο τον νομό Θεσσαλονίκης.

Όσοι μείνετε στην πόλη μπορείτε να διασκεδάσετε με δημοτική μουσική και παραδοσιακούς χορούς, με σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί.

Την αρχή κάνει ο κεντρικός δήμος, ο οποίος θα υποδεχτεί τους επισκέπτες στον Κεδρινό Λόφο, αλλά και σε Τούμπα, Τριανδρία και Χαριλάου:

Δείτε αναλυτικά:

Κούλουμα στο δάσος Σέιχ Σου

Η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα έχει προγραμματίσει στις 11 Μαρτίου 2019, τη διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης για την Καθαρά Δευτέρα «Κούλουμα 2019», στο δάσος του Σέϊχ Σου – Πλ. Τσιάτρα (Κεδρηνό Λόφο) με διάρκεια από τις 11:00 – 15:00, τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο με διανομή παραδοσιακών εδεσμάτων και χαρταετών.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν, το χορευτικό σχήμα του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης» και ο Σύλλογος «Οι Κανταδόροι» του Ι.Ν. Αγ.Δημητρίου .

Κούλουμα στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας

Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα στα πλαίσια των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων διοργανώνει την εκδήλωση «Κούλουμα 2019» την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου από την ώρα 11:00 το πρωί στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, Κλεάνθους 57.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής με παραδοσιακούς χορούς από την Μακεδονία , την Θράκη, την Ήπειρο και τον Πόντο και λαϊκά τραγούδια, με παράλληλη την διανομή των νηστίσιμων εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους.

Καθαρά Δευτέρα στο άλσος Νέας Ελβετίας

Την Καθαρά Δευτέρα « Ελάτε να γίνουμε μια παρέα » στο Άλσος Νέας Ελβετίας

Η Ε΄Δημοτική Κοινότητα σας προσκαλεί και φέτος, την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 από τις 11.00 το πρωί., ¨να γίνουμε μια παρέα¨ για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα στο Άλσος Νέας Ελβετίας ( Τέρμα Χαριλάου). Θα ακούσουμε ζωντανή παραδοσιακή μουσική και θα χορέψουμε με τα χορευτικά του 4ου Κ.Α.Π.Η. Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ . Θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ στα παιδιά θα μοιραστούν δωρεάν χαρταετοί ( χορηγία Μασούτη)

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Κούλουμα στην Τριανδρία

Η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας διοργανώνει την εκδήλωση «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2019» την Καθαρή Δευτέρα στο Πάρκο Μέσα Γειτονιάς (πάρκο Γενναδίου) στις 11:00π.μ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τη διάθεση σαρακοστιανών εδεσμάτων όπως φασολάδα, χαλβά , λαγάνα, ελιές, ταραμά, κόκκινο ή λευκό κρασί καθώς και το μοίρασμα χαρταετών στους μικρούς μας φίλους προκειμένου να τηρηθεί το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική η οποία θα παίζει παραδοσιακούς χορούς και θα συμμετέχει η Εθελοντική Χορευτική Ομάδα Τριανδρίας.

Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι υπόλοιποι δήμοι

Ο δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει παραδοσιακά γλέντια στην πλαζ Αρετσούς και στο χώρο των πρώην Καπναποθηκών, με μουσικοχορευτικά προγράμματα και σαρακοστιανά εδέσματα, ενώ στους μικρούς δημότες θα μοιραστούν χαρταετοί.

Ο δήμος Δέλτα γιορτάζει τα Κούλουμα στον αύλειο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου Σίνδου με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων με χορούς της Θράκης, της Μικράς Ασίας, της νησιωτικής Ελλάδας και αναπαράσταση εθίμων. Επίσης, στις 11 το πρωί στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών ‘Αγριων Ζώων (στο 9ο χλμ της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών) η «Δράση για την ‘Αγρια Ζωή» υπό την αιγίδα του δήμου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Καθαρά Δευτέρα στη Δράση». Κορυφαία στιγμή θα αποτελέσει η απελευθέρωση πουλιών που ολοκλήρωσαν την αποθεραπεία τους στον Σταθμό.

Στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη εκδηλώσεις για τα Κούλουμα θα πραγματοποιηθούν αύλειο χώρο του Πέτρινου Δημοτικού Σχολείου στο Πανόραμα. Υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων θα προσφέρονται νηστίσιμα εδέσματα και άφθονο κρασί.

Στο Φράγμα της Θέρμης και στη Σουρωτή θα γιορτάσει τα Κούλουμα ο δήμος Θέρμης με χορό, σαρακοστιανά και λαγάνες. Στο δήμο Νεάπολης – Συκεών θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με γλέντια στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου (γήπεδο ποδοσφαίρου), στο Ανοιχτό Θέατρο της Νεάπολης, στον αύλειο χώρο κλειστού Γυμναστηρίου Πεύκων και στη Δενδροφυτεία Συκεών.

Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου θα στρώσουν τρία σαρακοστιανά τραπέζια, που θα περιλαμβάνουν λαγάνα και δωρεάν άφθονο κρασί, στη δημοτική ενότητα Ευόσμου στο πάρκο Ελπίδας και στο πάρκο Προσκόπων και στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού στο Αμφιθέατρο, στον πεζόδρομο της Εθ.Αντίστασης.

Στον δήμο Νεάπολης- Συκεών η Καθαρά Δευτέρα θα τιμηθεί δεόντως σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, με τα παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα που θα προσφερθούν, υπό τους ήχους λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

Συγκεκριμένα, από τις 11πμ:

  • Δ.Ε. ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ: Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου (γήπεδο ποδοσφαίρου) με την Πανωραία και τη μουσική της παρέα.
  • Δ.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ: Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης, με το σχήμα Σαλονικιώτικο Τακίμι
  • Δ.Ε. ΠΕΥΚΩΝ: Αύλειος χώρος Κλειστού Γυμναστηρίου Πεύκων (Δημοκρατίας 6 ) σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό-Αιμοδοτικό Σύλλογο Κατοίκων Πεύκων, με τους Adam Aman.
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΚΕΩΝ: Δενδροφυτεία Συκεών, με το μουσικό σχήμα ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΑ.

Στον δήμο Λαγκαδά, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κυριαρχεί το δρώμενο των Κουδουνοφόρων στον Σοχό. Μετά τις 3 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση που κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες.

Παράλληλα στον δήμο Βόλβης οι κάτοικοι θα γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα με το Παραδοσιακό Καρναβάλι του Ανω Σταυρού.

Ο δήμος Παύλου Μελά θα γιορτάσει τα Κούλουμα στο πρώην στρατόπεδο και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη με παραδοσιακό γλέντι και ζωντανή μουσική, ενώ ο δήμος Ωραιοκάστρου καλεί τους δημότες του για τα Κούλουμα στην περιοχή «Αλώνια».

Ο δήμος Θερμαϊκού για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί εκδήλωση στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, επί της οδού Ανθέων στην Περαία. Όπως το απαιτεί η παράδοση, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν εξαιρετικά σαρακοστιανά εδέσματα, φασολάδα και άφθονο κρασί που πρόκειται να συνθέτουν το υπαίθριο τραπέζι.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θερμαϊκού, με το ΔΗΠΠΑΚΥΘ και το Τοπικό Συμβούλιο Περαίας και ο Σύλλογος Φίλων Θερμαϊκού «ΑΠΟΛΛΩΝ» και στις 11πμ. προσκαλούν κατοίκους και επισκέπτες να ενωθούν, να γίνουν μια μεγάλη, κεφάτη παρέα και να διασκεδάσουν όλοι μαζί υπό τους ήχους καλής, παραδοσιακής μουσικής. Σε περίπτωση βροχής, το γλέντι μεταφέρεται στην αίθουσα της Εκκλησίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Άνω Περαία.

Τέλος, τέσσερις εκδηλώσεις πραγματοποιεί ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης με μουσική, χορούς και δωρεάν εδέσματα στους χώρους του Α’ και Β’ ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων, στο ΚΑΠΗ Μενεμένης και στο Πολύκεντρο του Αγίου Νεκταρίου

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κούλουμα στη Θεσσαλονίκη με δωρεάν εκδηλώσεις σε όλους τους δήμους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.