Λαϊκή αγορά Κοζάνη

Έντονες αντιδράσεις εμπόρων και παραγωγών λαϊκής αγοράς στην Κοζάνη με αφορμή το ολικό lockdown

Έντονες αντιδράσεις από πλευράς των εκθετών που επρόκειτο αύριο να συμμετέχουν στην Λαϊκή αγορά της Κοζάνης προκάλεσε η ανακοίνωση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά για ολικό Lock down στην Π Ε Κοζάνης.

Η απόφαση αιφνιδίασε τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς, όπως δηλώνουν, που κάθε Σάββατο εκθέτουν τα προϊόντα τους στη Λαϊκή Αγορά της Κοζάνης, η οποία δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με την «ΕΡΤ», όπως δήλωσαν, είναι η δεύτερη φορά, που δεν ενημερώθηκαν για την πρόθεση της Πολιτείας να επιβάλλει απαγορευτικά μέτρα, με αποτέλεσμα, να υποστούν οικονομική καταστροφή αφού οι προμήθειες τους, λόγω της Χριστουγεννιάτικης αγοράς, ήταν αυξημένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Χριστούγεννα: Προς μέτρα τύπου «Ασπρόπυργος» και άλλες «κόκκινες» περιοχές

Η οικονομική ζημιά όπως τονίζουν έμποροι και παραγωγοί αγγίζει στο σύνολο της, τις 300 χιλιάδες ευρώ και κάνουν λόγο για ολική καταστροφή.

Εν τω μεταξύ ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας βρέθηκε στο χώρο της λαϊκής και υποσχέθηκε αποζημιώσεις σε όσους πλήττονται με τα προϊόντα τους να διατίθενται σε δομές, ενώ έχει προγραμματιστεί σύσκεψη για το θέμα που προέκυψε αύριο στην Περιφέρεια.

Ωστόσο και από την πλευρά του Δήμου Κοζάνης το παρόν έδωσε ο Διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας Γιώργος Μπηλιώνης που βρέθηκε κοντά στους παραγωγούς και τους εμπόρους που έσπευσε να τους ενημερώσει για την απόφαση μη λειτουργίας της λαϊκής αγοράς λόγω των νέων συνθηκών.

Πηγή: dikaiologitika.gr