ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοζάνη – Κορονοϊός: Έρημη πόλη μετά το lockdown (vids)

Η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα, στην οποία επιβάλλεται τοπικό lockdown στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, έγινε η Κοζάνη, καθώς τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή ανησύχησαν ιδιαίτερα τις υγειονομικές αρχές. Στοίχημα αποτελεί πλέον, να δούμε αν η Κοζάνη θα… ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και θα είναι η πρώτη σε μια...
Κοζάνη – Κορονοϊός: Έρημη πόλη μετά το lockdown (vids)

Η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα, στην οποία επιβάλλεται τοπικό lockdown στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, έγινε η Κοζάνη, καθώς τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην περιοχή ανησύχησαν ιδιαίτερα τις υγειονομικές αρχές.

Στοίχημα αποτελεί πλέον, να δούμε αν η Κοζάνη θα… ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και θα είναι η πρώτη σε μια μακρά λίστα περιοχών με τοπικά lockdowns ή αν θα «ταρακουνήσει» τόσο, ώστε να εφαρμόζονται πλέον κατά γράμμα τα μέτρα για τον κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: Πώς ο Ερντογάν στρατικοποίησε την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι βαρύ στην Κοζάνη: 227 ενεργά κρούσματα, δηλαδή 227 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 και 554 επαφές αυτών σε περιορισμό.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης στους δρόμους της πόλης η κίνηση είναι περιορισμένη ενώ η πλειοψηφία όσων μετακινούνται φορούν μάσκα.

Δείτε βίντεο από το κέντρο της Κοζάνης:

Δείτε βίντεο από το κέντρο της Πτολεμαΐδας:

Η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας βασίστηκε σε τέσσερις παράγοντες:

– τα υψηλότατα επίπεδα του αθροιστικού αριθμού νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού σε διάστημα 14 ημερών που ξεπέρασε το κριτήριο το οποίο έχει υιοθετήσει η ΕΕ.

– τη συνεχή αυξητική πορεία του ημερήσιου αριθμού νέων κρουσμάτων. Μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα, η Κοζάνη κατέγραψε 22 νέα περιστατικά με Covid-19 και 3 εισαγωγές στο Μαμάτσειο νοσοκομείο.

– την αποδεδειγμένη από την ιχνηλάτηση εκτεταμένη διασπορά των κρουσμάτων στην κοινότητα, όπως μαρτυρούν τα περισσότερα από 220 ενεργά κρούσματα και οι 554 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε απομόνωση.

– τα δεκάδες μικρά ελεγχόμενα, επικίνδυνα όμως και χωροταξικά διάσπαρτα clusters (εστίες κορωνοϊού) σε όλη την περιοχή.

Τι προβλέπεται στο τοπικό lockdown

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, από σήμερα και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

«Απευθύνω έκκληση στους κατοίκους της Κοζάνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες. Είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην πιστή τήρηση των μέτρων. Περιφρουρώντας την εφαρμογή των μέτρων περιφρουρούμε την ίδια μας την υγεία, την ίδια μας τη ζωή. Είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε αυτήν την πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοζάνη – Κορονοϊός: Έρημη πόλη μετά το lockdown (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.