ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοζάνη: Οργή Χαρδαλιά για καφέ-μπαρ και πάρτι!

Τι απαντούν οι διοργανωτές στο Χρώμιο
Κοζάνη: Οργή Χαρδαλιά για καφέ-μπαρ και πάρτι!

Τι είπε ο υφυπουργός για πιθανότητα επιβολής περιοριστικών μέτρων – Η απάντηση στα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας.

Στην Κοζάνη βρέθηκε το Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα έχει περάσει από την Παρασκευή στο επίπεδο 4 Aυξημένου Kινδύνου στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας της κυβέρνησης για τον κορονοϊό.

Ετσι, ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της αντιπεριφέρειας, στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «η κατάσταση παραμένει κρίσιμη» και πρόσθεσε ότι «από εδώ ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα στην πρώτη φάση, από εδώ ξεκινά και στη δεύτερη φάση».

«Είναι ένα στοίχημα που το κέρδισε η Δυτική Μακεδονία στην πρώτη φάση και θα το κερδίσει και τώρα», υπογράμμισε ο κ. ίδιος.

Ο κ. Χαρδαλιάς απέκλεισε προς το παρόν την πιθανότητα επιβολής περιοριστικών μέτρων, τονίζοντας ότι «οι τέτοιες αποφάσεις βγαίνουν μέσα από διαδικασίες όπου εξετάζονται δείκτες που είναι πολυπαραγοντικοί».

 

Για το θέμα της λειτουργίας των Σχολικών μονάδων δήλωσε ότι τα 20 κρούσματα που είχαν εντοπιστεί από την 1η Οκτωβρίου δεν σχετίζονται με ενδοσκοπική συρροή, εξήγησε ότι «τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά» και ότι «εάν παρουσιαστεί ενδοσχολική συρροή θα κάνουμε το αυτονόητο».

Απαντώντας εμμέσως στην επιστολή των τεσσάρων δημάρχων της ΠΕ Κοζάνης που ζητούσαν την εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολικών μονάδων η την διδασκαλία μέσω τηλεδιάσκεψης ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις για το θέμα της λειτουργίας των σχολείων αλλά όμως υπάρχουν και οι απόψεις των επιδημιολόγων τις οποίες λαμβάνουμε υπόψη».

Πάντως επεσήμανε ότι στα σχολεία τα παιδιά είναι πιο εύκολο να εφαρμόζουν τα μέτρα προφύλαξης από το να βρίσκονται στις πλατείες η σε άλλους χώρους.

Στο μεταξύ, ονομαστικά αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ-μπαρ της Κοζάνης που υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού. Επίσης, πέραν των τεσσάρων καφέ-μπαρ, ως εστία μετάδοσης λειτούργησε και ένα «πάρτι» που έγινε στο Χρώμιο, με 70 άτομα και το οποίο οδήγησε σε 11 κρούσματα.

Μάλιστα όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός έψαξε να βρει το όνομα του χωριού, διερωτώμενος αν «υπάρχει χωριό Χρώμιο».

Ένα τρίτο στοιχείο αφορά τη στενή σχέση της αύξησης των κρουσμάτων στην Κοζάνη με την προ εβδομάδων έξαρση στην Πέλλα, μέσω των μετακινήσεων από νομό σε νομό. «Τελικά δεν την πλήρωσε η Πέλλα με την αύξηση των κρουσμάτων και την πλήρωσε η Κοζάνη», είπε χαρακτηριστικά. Άλλες τρεις εστίες υπερμετάδοσης διαπιστώθηκαν σε δύο κηδείες κι έναν γάμο.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις διαμαρτυρίες του δημάρχου Κοζάνης ως προς τη συνεργασία με την Πολιτική προστασία, δήλωσε ότι η συνεργασία του με τον δήμαρχο είναι καλή, όσα έπρεπε να γίνουν για την περιοχή έχουν γίνει από τον ΕΟΔΥ και συμπλήρωσε: «ως παλιός αυτοδιοικητικός έχω μια διαφορετική άνεση επικοινωνίας με τους δημάρχους της περιοχής».

Παράλληλα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του kozanimedia.gr ο κ. Χαρδαλιάς κατά την αναχώρησή του από την πόλη της Κοζάνης και ενώ κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο, είδε έναν παραγωγό λαϊκής αγοράς με μάσκα στο πηγούνι. Τότε κατέβηκε από το αυτοκίνητο και του έκανε αυστηρή παρατήρηση.

 

Τι λένε οι διοργανωτές της βραδιάς στο Χρώμιο

Καμία σχέση δεν έχει η μάζωξη για ψήσιμο 25-30 ατόμων, που αρχικά ήταν λιγότεροι και από 20, με δήθεν πάρτι και 70 άτομα” λένε στο Kozanimedia οι διοργανωτές της βραδιάς στο Χρώμιο, ενώ απορρίπτουν κατηγορηματικά τις θεωρίες και τα στοιχεία Χαρδαλιά για την εκεί εστία διασποράς κρουσμάτων κορονοϊού!

Σύμφωνα με τους ίδιους, η πλειονότητα των νεαρών που βρέθηκε στην εκεί οικία είναι κάτοικοι Κοζάνης, με την όλη βραδιά να λαμβάνει χώρα την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 27 ημέρες πριν, γεγονός που, όπως υποστηρίζουν, δείχνει πως η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι αρκετά νωρίς.

Μάλιστα, σημειώνουν πως το πρώτο από τα 11 κρούσματα επιβεβαιώθηκε στις 3 Οκτωβρίου, δηλαδή 13 ημέρες μετά, με τους διοργανωτές της βραδιάς να σημειώνουν πως ούτως ή άλλως πρόκειται για την ίδια παρέα, η οποία συνέχιζε να βγαίνει και να μαζεύεται σε σπίτια και τις επόμενες ημέρες, απορρίπτοντας, έτσι, τη θεωρία πως το όποιο πάρτι ήταν η εστία διασποράς.

Να σημειωθεί πως οι διοργανωτές της βραδιάς αναφέρουν στο Kozanimedia πως συγγενικά τους πρόσωπα επικοινώνησαν εκείνες τις ημέρες και με τον ΕΟΔΥ , στο πλαίσιο της διαδικασίας ιχνηλάτησης, ο οποίος τους ενημέρωσε πως η εν λόγω συνάντηση απείχε πολλές ημέρες χρονικά από την εμφάνιση των κρουσμάτων και απορούν για την τροπή που έχει λάβει (και μάλιστα πανελλαδικά) η μάζωξή τους στο Χρώμιο.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοζάνη: Οργή Χαρδαλιά για καφέ-μπαρ και πάρτι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.