ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κράτος ντροπής: Απίστευτος φόρος αίματος για να ζεσταθεί ο κόσμος – 83 νεκροί από οικιακές πυρκαγιές το 2021!

Ελλάδα 2022: Δεκάδες πολίτες καίγονται ζωντανοί στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, ενώ ο πρωθυπουργός βλέπει «καταπληκτική ποιότητα ζωής». Επτά νεκροί μόνο τον Μάρτιο!
Κράτος ντροπής: Απίστευτος φόρος αίματος για να ζεσταθεί ο κόσμος – 83 νεκροί από οικιακές πυρκαγιές το 2021!

Την ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει πως «δεν κρυώνει ο κόσμος», ένα φαινόμενο απόλυτης ντροπής για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, εξελίσσεται επί της διετίας κυβερνήσεως Μητσοτάκη, και έχει να κάνει με τους δεκάδες θανάτους πολιτών από πυρκαγιές που προκλήθηκαν από διάφορες πρόχειρες πηγές θέρμανσης μέσα στο σπίτι τους.

Το τελευταίο τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν μια 85χρονη γυναίκα προσπάθησε να ζεσταθεί με μια σόμπα αλογόνου, και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέσπασε πυρκαγιά. Η άτυχη ηλικιωμένη βρέθηκε ξαπλωμένη και τυλιγμένη σε κουβέρτα.

Τραγικό ρεκόρ θανάτων από οικιακές πυρκαγιές

Αυτός είναι μόνο ένας θλιβερός κρίκος, μιας μακράς αλυσίδας θανάτων που παρουσιάζουν τρομακτική αύξηση την τελευταία διετία. Μόνο τον Μάρτιο έχουμε συνολικά 7 θύματα οικιακών πυρκαγιών, ενώ το 2021 είχαμε συνολικά 83 νεκρούς (!), που αποτελεί τη χειρότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ιστορικά στην Ελλάδα!

Μιλάμε για έναν απίστευτο φόρο αίματος, που σχετίζεται άμεσα με τη φτώχεια, την ανέχεια και την εγκληματική αδιαφορία του κράτους πρόνοιας. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο πως τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε τόσους νεκρούς από πυρκαγιές σε σπίτια. Δεν μπορεί παρά να συνδέεται με τα ανύπαρκτη ενίσχυση των νοικοκυριών από το κράτος, το ανεξέλεγκτο ράλι ακρίβειας στην ενέργεια, και την απροθυμία της κυβέρνησης να ελέγξει τις τιμές προς όφελος των καταναλωτών.

Άνθρωποι που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην εγκατάσταση μιας ασφαλούς και λειτουργικής θέρμανσης, αφήνονται από ένα ανάλγητο κράτος να ξεπαγιάζουν τον χειμώνα. Μιλάμε για οικογένειες, για φοιτητές, για ηλικιωμένους, για καρκινοπαθείς, για κατάκοιτους. Και πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να καταφύγουν πότε σε φθηνές θερμαντικές συσκευές αμφιβόλου ποιότητας, πότε σε ασυντήρητα (λόγω κόστους) θερμαντικά μέσα και πότε ακόμα και σε αυτοσχέδιες θερμάστρες, για να ζεσταθούν.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον δύστυχο άνδρα στην Αγίου Μελετίου που λαμπάδιασε το διαμέρισμα του στον 4ο όροφο πολυκατοικίας, και φώναζε αβοήθητος στο μπαλκόνι του, ενώ καιγόταν! Ή την 31χρονη Μαρία Ζαδικοπούλου στη Θεσσαλονίκη που κάηκε αγκαλιασμένη μαζί με τα δυο παιδιά της, έντεκα και επτά ετών!

Χάνει κανείς τα λόγια του με τέτοια ανείπωτα δράματα, να φεύγουν ζωές με φρικτό θάνατο για το τίποτα, μόνο και μόνο επειδή δεν υφίσταται κράτος να συμπαρασταθεί δίπλα στους ευάλωτους. Είναι άγραφος νόμος πως η φτώχεια στο τέλος σκοτώνει, με πολλούς και φρικτούς τρόπους.

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός θέλει να κοκορεύεται στην Ευρώπη πως ηγείται μιας χώρας που έχει «καταπληκτική ποιότητα ζωής», ενώ δεν αισχύνεται που δεκάδες άνθρωποι γίνονται παρανάλωμα του πυρός στην Ελλάδα από ακατάλληλα μέσα θέρμανσης, λες και ζούμε σε εποχές του μεσοπολέμου…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κράτος ντροπής: Απίστευτος φόρος αίματος για να ζεσταθεί ο κόσμος – 83 νεκροί από οικιακές πυρκαγιές το 2021!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.