ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κράτος ντροπής! Πέθανε βρέφος στην Κέρκυρα επειδή δεν μπορούσαν να βρουν εναέριο μέσο!

Έχουν παρατήσει τα νησιά στην τύχη τους - Μόνο οργή προκαλεί το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην Κέρκυρα εν έτει 2023
Κράτος ντροπής! Πέθανε βρέφος στην Κέρκυρα επειδή δεν μπορούσαν να βρουν εναέριο μέσο!

Κέρκυρα: Οι τραγωδίες συνεχίζονται σε μια Ελλάδα που οι υποδομές της βρίσκονται υπό διάλυση με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είτε πρόκειται για πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, είτε για έναν ασθενή που δεν μπορεί να μεταφερθεί έγκαιρα σε νοσοκομείο, ο κοινός παρονομαστής είναι ένας: η εγκατάλειψη των υπηρεσιών του κράτους και η θυσία των πολιτών στον βωμό του κέρδους.

Ένα γεγονός που αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα του 2023 και αποκαλύπτει το πόσο τριτοκοσμική χώρα είμαστε, είναι η τραγωδία μιας 28χρονης εγκύου στην Κέρκυρα που έχασε το βρέφος της διότι εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές και δεν υπήρχε εναέριο μέσο να την μεταφέρει σε νοσοκομείο της Αθήνας!

Παρά την υπερπροσπάθεια του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Κέρκυρας, να σώσουν μητέρα και βρέφος, τελικά δεν τα κατάφεραν. Η γυναίκα είχε εμφανίσει ακατάσχετη αιμορραγία που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί σε εκείνο το νοσοκομείο και οι γιατροί εκτιμώντας την κατάσταση ζήτησαν τη μεταφορά της σε νοσοκομείο των Αθηνών με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας να απαντά, όπως υποστηρίζουν, πως δεν υπάρχει διαθέσιμο εναέριο μέσο.

Βλέποντας τον χρόνο να κυλά εις βάρος της 28χρονης, οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική τομή, όμως το βρέφος γεννήθηκε εξαιρετικά πρόωρο και απεβίωσε λίγες ώρες αργότερα!

Άραγε που θα βρει το δίκιο της αυτή η γυναίκα γι’ αυτό το δράμα που βιώνει; Μόνο θλίψη και αποτροπιασμό για την κατάσταση της δημόσιας Υγείας στη χώρα, μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια τραγική είδηση. Πολιτικοί, επιχειρηματίες και «εξέχοντα» πρόσωπα μπορούν να μεταφέρονται σε χρόνο «dt» με εναέρια μέσα από το ένα σημείο της Ελλάδας στο άλλο, άλλα για μια έγκυο γυναίκα που έχανε το παιδί της και κόντεψε να πεθάνει και η ίδια, δεν μπορούσε να βρεθεί τίποτα.

Αυτή είναι εικόνα τρίτου κόσμου, που θα έπρεπε να οδηγήσει σε άμεση παραίτηση τον Θάνο Πλεύρη και τη Μίνα Γκάγκα, άλλα τέτοιες ευαισθησίες είναι όνειρο θερινής νυκτός για τον πολιτικό παχυδερμισμό των κυβερνώντων. Η εγκατάλειψη των νησιωτικών περιοχών από τις παροχές του κράτους, διώχνει γιατρούς, σκοτώνει πολίτες και καταδικάζει αγέννητα βρέφη. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, για την οποία δεν μιλάει κανένα συστημικό ΜΜΕ.

Και μετά απορούν κάποιοι, για ποιο λόγο ερημώνει η επαρχία και τα νησιά! Μα αν βλέπει ο πολίτης τέτοια κατάσταση εγκατάλειψης από το κράτος, πρέπει να είναι ήρωας για να προτιμήσει την αβεβαιότητα της επαρχίας από τη «σιγουριά» της πόλης. Οι Έλληνες πληρώνουν υπέρογκους φόρους, για να βλέπουν σήμερα πως σε περίπτωση που πάθουν κάτι σοβαρό, είναι θέμα καθαρής τύχης αν θα υπάρξει μέσο μεταφοράς, νοσοκομείο και γιατρός για να τους αναλάβει…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κράτος ντροπής! Πέθανε βρέφος στην Κέρκυρα επειδή δεν μπορούσαν να βρουν εναέριο μέσο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.