ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρυπτονομίσματα: Έτσι θα φορολογούνται στην Ελλάδα και την Ε.Ε

Σχέδιο φορολόγησης από την ΑΑΔΕ στο ξέπλυμα χρήματος στα κρυπτονομίσματα, με τη συμβολή της αμερικάνικης τεχνογνωσίας.
Κρυπτονομίσματα: Έτσι θα φορολογούνται στην Ελλάδα και την Ε.Ε

Κρυπτονομίσματα: «Φρένο» στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά και στην φοροδιαφυγή, μέσω Bitcoins, προσπαθεί να βάλει η ΑΑΔΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο μέσα στο 2021, ξεπλύθηκαν κρυπτονομίσματα αξίας 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Chainanalysis!

Έτσι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε να λάβει σοβαρά μέτρα, βασιζόμενη στην της αμερικανική φορολογική υπηρεσία IRS, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα imerisia.gr.

Άλλωστε και η Κομισιόν ετοιμάζεται να λάβει μια δέσμη μέτρων με νομοθεσία για τη λειτουργία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, που αποτελούν για πολλούς το ιδανικό «πλυντήριο» για το οργανωμένο έγκλημα.

Κρυπτονομίσματα: Έτσι θα φορολογούνται στην Ελλάδα και την Ε.Ε

Πιο συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθεται να επιβάλει στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις αγορές κρυπτονομισμάτων και έχουν Ευρωπαίους χρήστες να κοινοποιούν τα φορολογικά στοιχεία των πελατών τους στις εθνικές φορολογικές αρχές των κρατών μελών.

Πρόκειται για τον λεγόμενο κανονισμό MiCA ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή από 1-1-2026 και θα απαιτεί από κάθε εταιρεία με πελάτες στην ΕΕ να εγγραφεί και να αναφέρει τις συναλλαγές στις εθνικές αρχές.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών θα επιφορτιστεί με την τήρηση δημόσιου μητρώου μη συμμορφούμενων παρόχων υπηρεσιών κρυπτοστοιχείων. Οι πάροχοι υπηρεσιών κρυπτοστοιχείων των οποίων η μητρική εταιρεία είναι εγκατεστημένη σε χώρες που περιλαμβάνονται στον ενωσιακό κατάλογο τρίτων χωρών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου όσον αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και στον ενωσιακό κατάλογο μη συνεργάσιμων περιοχών φορολογικής δικαιοδοσίας, θα υποχρεούνται να εφαρμόζουν ενισχυμένους ελέγχους σύμφωνα με το πλαίσιο της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κρυπτονομίσματα: Έτσι θα φορολογούνται στην Ελλάδα και την Ε.Ε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.