ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ!

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη, με όλο το νησί να ταρακουνιέται από τα 6,3 Ρίχτερ.
Κρήτη: Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ!

Σοκαρισμένη είναι η Κρήτη μετά τη νέα σεισμική δόνηση της τάξεως των 6,3 Ρίχτερ, που ταρακούνησε το νησί και πέταξε στον… αέρα τους κατοίκους.

Συγκεριμένα, όπως έκανε γνωστό το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός αυτός πραγματοποιήθηκε στις 12:24 στον θαλάσσιο χώρο στα 30 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Μάλιστα το εστιακό βάθμο ήταν πάρα πολύ μικρό, αφού εντοπίζεται στα 8,2 χιλιόμετρα.

Άμεσα για το συμβάν μίλησε ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, ο οποίος τόνισε ότι έχουν προκληθεί ζημιές, ενώ ακόμα και το δημαρχείο εμφάνισε ρωγμές.

Ήδη αρχίζουν να φτάνουν οι πρώτες ειδήσεις για καταστροφές και ζημιές και μακάρι να μη θρηνήσουμε κάποιο θύμα.

Μάλιστα η δύναμη που είχε ο σεισμός φαίνεται ξεκάθαρα και από τις περιοχές που έχει γίνει αισθητός, οι οποίες είναι πάρα πολλές.

Μέσα σε λίγα λεπτά είχαμε και άλλες σεισμικές δραστηριότητες τόσο στη Σαντόρινη αλλά και στην Κάρπαθο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά αργότερα και συγκεριμένα στις 12:36, έγινε μετασεισμός 4 Ρίχτερ 6 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Ζάκρου, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κρήτη: Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.