ΤΩΡΑ 11:17 • Παγώνη: «Πάσχα με αποστάσεις και διπλή μάσκα» 11:16 • Χοσέ 28/2 Προβλέψεις:Σε τροχιά τίτλου η Λυών 11:12 • Τηλεθέαση 28/2: Show της Γερμανού – Αμετακίνητο το Master Chef 11:11 • Χοσέ 28/2 Προγνωστικά:Τα ρέστα της η Αϊντχόβεν 11:00 • Άρης-Ατρόμητος: Το κανάλι που θα δείξει το παιχνίδι 10:58 • Ρενό Λαβιλενι: Φέρτε του τον Ντουπλάντις! Sportime Latest News

Κρήτη: Στη «φάκα» των Αρχών μέλη εγκληματικής ομάδας με «μαϊμού» αρώματα


Αλέξανδρος Κωτάκης

Κρήτη: Στη «φάκα» των Αρχών μέλη εγκληματικής ομάδας με «μαϊμού» αρώματα


Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο Ηράκλειο καθώς όπως έγινε γνωστό στη «φάκα» των αρχών έπεσαν μέλη εγκληματικής ομάδας που είχε στήσει επιχείρηση με «μαϊμού» αρώματα. Σε μία αποθήκη παρασκεύαζαν… επώνυμα αρώματα και τα διοχέτευαν στην αγορά.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr: «Καλά στημένη επιχείρηση με υψηλά κέρδη είχε στήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας, «έπεσαν» στα χέρια της αστυνομίας.

Ειδικότερα μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και πιο συγκεκριμένα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με την ΣΔΟΕ Αττικής, συνελήφθησαν 7 άτομα (σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εννέα ατόμων) τα οποία έφτιαχναν και διακινούσαν αρώματα – απομιμήσεις επώνυμων εταιρειών.

Την επιχείρησή τους είχαν στήσει σε αποθήκη σε περιοχή του Ηρακλείου, εκεί όπου βρέθηκε και ο εξοπλισμός για την παρασκευή και συσκευασία των… επώνυμων αρωμάτων. Πιο συγκεκριμένα κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περισσότερες από 1.000.000 γυάλινες συσκευασίες αρωμάτων, σχεδόν 500.000 απομιμητικά προϊόντα και 1.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 635.800 ευρώ και διάφορα χρηματικά ποσά άλλων χωρών.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Ολοκληρώθηκε επιχείρηση εξάρθρωσης εγκληματικής ομάδας παραγωγής αρωμάτων και διακίνησης απομιμητικών προϊόντων επώνυμων εταιριών, στο Ηράκλειο

Εντοπίστηκε αποθήκη σε περιοχή του Ηρακλείου, όπου βρέθηκε εξοπλισμός για την παρασκευή-συσκευασία αρωμάτων

Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής

Κατασχέθηκαν περισσότερες από 1.000.000 γυάλινες συσκευασίες αρωμάτων, σχεδόν 500.000 απομιμητικά προϊόντα και 1.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης

Επιπλέον, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 635.800 ευρώ και διάφορα χρηματικά ποσά άλλων χωρών

Από Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής/ Β’ Υποδιεύθυνση, Τμήμα Η’ Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας, όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσαν παράνομο εργαστήριο παρασκευής πλαστογραφημένων αρωμάτων. Επιπλέον η εν λόγω ομάδα είχε δραστηριοποιηθεί και στη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων (ρούχα, τσάντες, υποδήματα, γυαλιά ηλίου κλπ.) επώνυμων εταιρειών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης και ενδελεχής έρευνας των προαναφερομένων Υπηρεσιών, από τις οποίες συγκροτήθηκε κοινή ομάδα με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο σε Ηράκλειο και Αττική ταυτόχρονα, με τη συνδρομή και του 4ου Τμήματος Κ.Ο.Ε. Ηρακλείου Κρήτης ΕΛ.Υ.Τ. Αττικής.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν (7) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, περί σημάτων και αθεμίτου ανταγωνισμού και συναφών αδικημάτων, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμα άτομα.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras