ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: «Ταρακουνήθηκε» από σεισμό το Ηράκλειο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7 το πρωί στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ηρακλείου, στην Κρήτη.
Κρήτη: «Ταρακουνήθηκε» από σεισμό το Ηράκλειο

«Ταρακουνήθηκε» η Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο στις 7 το πρωί της Πέμπτης (4/7) από σεισμό μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η δόνηση σημειώθηκε θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ηρακλείου.

Ο σεισμός ήταν αρκετά ισχυρός και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πρωτεύουσα του νησιού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε και πολλοί ένιωσαν σαν… η γη να σείστηκε.

Η ένταση του σεισμού ήταν 4,1 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Επίκεντρο ήταν τα 18 χιλιόμετρα στην θαλάσσια περιοχή Ανατολικα – ΒόρειοΑνατολικά του Ηρακλείου με εστιακό βάθος τα 12 χιλιόμετρα.

Το σίγουρο είναι ότι η Κρήτη και ειδικότερα το Ηράκλειο «ξύπνησε» σήμερα από την σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 7.01 π.μ. η οποία και ήταν πολύ σύντομη.

Μάλιστα λόγω του ότι είχε μικρό εστιακό βάθος και το επίκεντρο πολύ κοντά στο Ηράκλειο, γι’ αυτό τον λόγο και ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για ζημιές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κρήτη: «Ταρακουνήθηκε» από σεισμό το Ηράκλειο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.