ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαγοκέφαλος και Λεοντόψαρα: Γέμισε η θάλασσα τοξικά ψάρια! (vid)

Ο Λαγοκέφαλος είναι ένα άκρως τοξικό και επικίνδυνο – αν φυσικά καταναλωθεί – είδος ψαριού, με τα δόντια του να… κόβουν σχεδόν τα πάντα!
Λαγοκέφαλος και Λεοντόψαρα: Γέμισε η θάλασσα τοξικά ψάρια! (vid)

Ο Λαγοκέφαλος είναι ένα άκρως τοξικό και επικίνδυνο – αν φυσικά καταναλωθεί – είδος ψαριού, με τα δόντια του να… κόβουν σχεδόν τα πάντα!

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από την επίθεση που έκανε ένας λαγοκέφαλος σε ένα 16χρονο στην Κρήτη!

Μετά τις καταγγελίες από αλιείς αλλά και από λουόμενους, η Περιφέρεια Δωδεκανήσων αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα.

Την μεγάλη «απειλή» από την συστηματική εισροή λαγοκέφαλων στα νερά της ευρύτερης περιοχής στο Αιγαίο που αντιμετωπίζουν οι αλιείς, επισήμανε άλλωστε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

«Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τους αλιευτικούς συλλόγους σε όλα τα νησιά περιοχής ευθύνης μας (σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα) καθώς και με διευθύνσεις από άλλες περιφέρειες αλλά και από άλλα μεσογειακά κράτη με αντικείμενο το μείζον θέμα που έχει προκύψει από την εμφάνιση των λαγοκέφαλων», ήταν τα λόγια του.

Οι ελληνικές θάλασσες αρχίζουν και γεμίζουν με επικίνδυνα ψάρια, κάνοντας τη ζωή δύσκολη για λουόμενους και ψαράδες.

Μετά τους λαγοκέφαλους, ένα από τα πιο τοξικά και επικίνδυνα ψάρια και με δόντια που κόβουν σαν «τανάλια», τώρα στην νότια Κρήτη αντιμετωπίζεται άλλη μία κρίση με επικίνδυνα ψάρια.

Πρόκειται για τα λεοντόψαρα, τα οποία μοιάζουν με σκορπίνες σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ δηλητηριώδη και καλό θα είναι, προληπτικά, κυρίως ψαράδες αλλά και λουόμενοι να έχουν φάρμακα μαζί τους όπως κορτιζόνη.

Follow sportime.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λαγοκέφαλος και Λεοντόψαρα: Γέμισε η θάλασσα τοξικά ψάρια! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.