ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Λαγός» του υπουργείου Υγείας αποδείχθηκε ο Πορτοσάλτε: «Δεν αξίζει ο κόπος να παράγονται φθηνά φάρμακα» είπε η απίστευτη Μίνα Γκάγκα!

Το πρώτο «μπαμ» ήρθε από τον Πορτοσάλτε και στη συνέχεια η Μίνα Γκάγκα άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της αύξησης τιμών σε φάρμακα.
«Λαγός» του υπουργείου Υγείας αποδείχθηκε ο Πορτοσάλτε: «Δεν αξίζει ο κόπος να παράγονται φθηνά φάρμακα» είπε η απίστευτη Μίνα Γκάγκα!

Μίνα Γκάγκα: Ως «λαγός» της Μίνας Γκάγκα και του υπουργείου Υγείας φαίνεται πως λειτούργησε ο Άρης Πορτοσάλτε ο οποίος εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης (3/1) στον ΣΚΑΪ και ζήτησε να αυξηθεί η τιμή των φαρμάκων γιατί «τσάμπα δεν υπάρχει». Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ο Πορτοσάλτε προπορεύεται της κυβέρνησης για να ρίξει «προειδοποιητικά πυρά», ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για κάποιο αντιλαϊκό κυβερνητικό μέτρο.

Και όντως. Ω του θαύματος, λίγη ώρα μετά την «προφητική» δήλωση του Άρη Πορτοσάλτε, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα βγήκε και αυτή με την σειρά της στον «αέρα» του ΣΚΑΪ και χωρίς ίχνος ντροπής μίλησε για το ορθάνοιχτο ενδεχόμενο της αύξησης τιμής των λεγόμενων φθηνών φαρμάκων γιατί αλλιώς «δεν αξίζει ο κόπος να παραχθούν»! Το να προμηθεύονται οι πολίτες φθηνά φάρμακα για να καλύπτουν τις ανάγκες της υγείας τους, φαίνεται πως «δεν αξίζει τον κόπο» για την Μίνα Γκάγκα!

Ούτε λίγο – ούτε πολύ δηλαδή, η Μίνα Γκάγκα βγήκε σε δημόσια συχνότητα για να μιλήσει για την προστασία του συμφέροντος των φαρμακοβιομηχανιών και την κυβερνητική «πριμοδότηση» των κερδών τους, μέσω της αύξησης τιμής των φαρμάκων που θα επωμιστούν τα «υποζύγια», δηλαδή οι φτωχοποιημένοι Έλληνες πολίτες. Δεν φτάνει που ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με άδεια φαρμακεία, πανάκριβα τρόφιμα, «χρυσά» καύσιμα και ακριβή ενέργεια, η κυβέρνηση καλοβλέπει και το να γίνουν είδη πολυτελείας τα φάρμακα, ώστε να ολοκληρωθεί η εξαθλίωση του πολίτη.

Ειδικότερα, σε ερώτηση αν έρχονται αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, η Μίνα Γκάγκα δήλωσε: «Τα πολύ φτηνά φάρμακα είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε. Δηλαδή πρέπει να αξίζει τον κόπο να τα παράξει κάποιος για να τα έχουμε. Δεν είναι λογικό να έχουμε φάρμακα σε τιμή κάτω από το κόστος».

Η ίδια παραδέχθηκε ότι αν αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων, θα πρέπει να πληρώσουν εξ’ ολοκλήρου την ακρίβεια οι πολίτες, αφού δεν θα καλυφθεί το σύνολο της διαφοράς από την Πολιτεία. Όσον αφορά τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων στα Ελληνικά φαρμακεία, η Μίνα Γκάγκα αναπαρήγαγε το πολιτικό «άλλοθι» του Θάνου Πλεύρη ότι η έλλειψη «είναι παγκόσμιο φαινόμενο», ενώ απέδωσε το φαινόμενο στο πρώιμο κύμα γρίπης.

Ουσιαστικά δηλαδή η θέση της Μίνας Γκάγκα δεν απέχει καθόλου από το μπαράζ δικαιολογιών που χρησιμοποιεί ο Θάνος Πλεύρης ο οποίος πότε ρίχνει τις ευθύνες στους γιατρούς γιατί γράφουν πολλές… συνταγές, πότε κατηγορεί τους γονείς για το ότι στοκάρουν φάρμακα (απολύτως δικαιολογημένα αφού δεν ξέρουν αν θα βρουν ξανά) και πάντως δεν εντοπίζει καμία ευθύνη στην ανύπαρκτη προνοητικότητα της κυβέρνησης.

Τέλος, η Μίνα Γκάγκα προέτρεψε τους πολίτες να χρησιμοποιούν και γενόσημα, ενώ σημείωσε ότι τα αντιπυρετικά φάρμακα δεν πρόκειται να μπουν σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση και απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν σχολεία λόγω γρίπης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Λαγός» του υπουργείου Υγείας αποδείχθηκε ο Πορτοσάλτε: «Δεν αξίζει ο κόπος να παράγονται φθηνά φάρμακα» είπε η απίστευτη Μίνα Γκάγκα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.