ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαϊκές αγορές: Οργιάζει και εκεί η ακρίβεια – Μεγάλες οι αποκλίσεις των τιμών από τα χωράφια στους πάγκους

Η ακρίβεια χτύπησε και τις λαϊκές αγορές, «δένοντας» τα χέρια ακόμα και των παραγωγών.
Λαϊκές αγορές: Οργιάζει και εκεί η ακρίβεια – Μεγάλες οι αποκλίσεις των τιμών από τα χωράφια στους πάγκους

Η ακρίβεια χτύπησε και στις Λαϊκές αγορές, εκεί όπου οι τιμές φαίνεται να έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα.

Η ακρίβεια πλήττει τα νοικοκυριά στην Ελλάδα, με τις τιμές να έχουν πάρει την ανιούσα στα Σούπερ Μάρκετ εδώ και καιρό, κάτι που πλέον φαίνεται να συμβαίνει και στη λαϊκή αγορά.

Πολλοί ήταν αυτοί που επέλεγαν να προμηθευτούν τρόφιμα από εκεί λόγω των αυξημένων τιμών, αλλά πλέον και εκεί οι ανατιμήσεις προκαλούν δυσαρέσκεια.

Όσοι είναι, οι ίδιοι, παραγωγοί του προϊόντος που πωλούν στη λαϊκή αγορά, προσπαθούν να απορροφήσουν το υψηλό ενεργειακό κόστος αλλά και εκείνο των λιπασμάτων ή των ζωοτροφών.

Με τη σειρά τους, οι έμποροι των λαϊκών αγορών λένε ότι έχουν κι εκείνοι περιορίσει κατά πολύ το κέρδος τους.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές περιορίζουν ακόμη και αναγκαία είδη διατροφής.

Οι πωλητές των λαϊκών αγορών διαβλέπουν, επίσης, ότι ο πρωτογενής τομέας συρρικνώνεται, καθώς λόγω του υψηλού κόστους πολλοί παραγωγοί επιλέγουν να αφήσουν τα χωράφια τους αναξιοποίητα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων τα μήλα από 0,22 ευρώ/κιλό τα βλέπουμε στους πάγκους στα 1,15 ευρώ/κιλό και στα ράφια 1,80 ευρώ/κιλό. Αντίστοιχα, οι πατάτες από 0,33 ευρώ/κιλό στα 0,99 ευρώ/κιλό και 1,20 ευρώ/κιλό.

Είναι εμφανές πως η ακρίβεια πλήττει οριζόντια πλέον όλα τα κοινωνικά στρώματα, έχει τσακίσει τους καταναλωτές και έχει τινάξει στον αέρα κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό. Το ίδιο συμβαίνει πλέον και με τους ίδιους τους παραγωγούς που ψάχνουν λύσεις να αντιμετωπίσουν όλη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λαϊκές αγορές: Οργιάζει και εκεί η ακρίβεια – Μεγάλες οι αποκλίσεις των τιμών από τα χωράφια στους πάγκους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.