ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λανγκάρντ: «Το ΔΝΤ δεν θα ζητήσει νέες περικοπές απ’ την Ελλάδα»

Καλά λόγια, αλλά και… «συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις», από την Λανγκάρντ. Θετικά μηνύματα προς τις αγορές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έστειλε η Κριστίν Λανγκάρντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Νέα Υόρκη. Η κ.Λανγκάρντ τόνισε επίσης ότι το Ταμείο δεν ζητά πλέον άλλες περικοπές από...
Λανγκάρντ: «Το ΔΝΤ δεν θα ζητήσει νέες περικοπές απ’ την Ελλάδα»

Καλά λόγια, αλλά και… «συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις», από την Λανγκάρντ.

Θετικά μηνύματα προς τις αγορές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έστειλε η Κριστίν Λανγκάρντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Νέα Υόρκη. Η κ.Λανγκάρντ τόνισε επίσης ότι το Ταμείο δεν ζητά πλέον άλλες περικοπές από την Ελλάδα.

«Ο ελληνικός λαός έχει περάσει οκτώ χρόνια πολύ δύσκολης εφαρμογής πολιτικών, που έχουν σίγουρα ως αποτέλεσμα βελτιώσει σημαντικά την οικονομική θέση της Ελλάδας», σχολίασε η επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία σημείωσε ότι η καλή πορεία του 10ετους ελληνικού ομολόγου είναι ένδειξη ότι «οι αγορές θα χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα, αφού η κατάσταση είναι πολύ πιο ευνοϊκή από ό,τι πιο πριν».

Η κ.Λανγκάρντ αναφέρθηκε ότι έχουν παραχθεί σημαντικά αποτελέσματα από τις θυσίες του ελληνικού λαού και ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ δεν ζητά πλέον άλλες περικοπές δαπανών από την Ελλάδα.

Στη συνέχεια η επικεφαλής του Ταμείου επισήμανε πως έχουν γίνει πολλές περικοπές από την ελληνική κυβέρνηση, «όχι απαραίτητα με την συμβουλή του ΔΝΤ, διότι δεν υποστηρίξαμε πρόσθετες περικοπές δημόσιων δαπανών. Έχουν ήδη γίνει πολλές περικοπές».

Η «σιδηρά κυρία» της παγκόσμιας οικονομίας σημείωσε ωστόσο, ότι «δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι μεταρρυθμίσεις» και ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ θα εμπλακεί στο ελληνικό πρόγραμμα «με τους δικούς του όρους».

Τέλος, η κ. Λανγκάρντ σημείωσε ότι το πρόγραμμα του ESM αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, μέχρι να αποκτήσει την εθνική οικονομική της κυριαρχία»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λανγκάρντ: «Το ΔΝΤ δεν θα ζητήσει νέες περικοπές απ’ την Ελλάδα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.