ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: Δύο τρένα στην ίδια γραμμή με αντίθετη φορά – Λήξη συναγερμού

Διαβάστε τι συνέβη πριν από λίγη ώρα στη Λάρισα
Λάρισα: Δύο τρένα στην ίδια γραμμή με αντίθετη φορά – Λήξη συναγερμού

Λάρισα: Το σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τη γενιά μας και θα μνημονεύεται πάντα από τους ιστορικούς/δημοσιογράφους του μέλλοντος.

Δύο μόνο υποχρεώσεις έχουμε να κάνουμε όσοι μείναμε πίσω. Όσοι δεν επιβαίναμε σε εκείνο το τρένο καθαρά από τύχη. Να μην ξεχνάμε εκείνους που έφυγαν και να μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά κάτι ανάλογο.

Σήμερα η ιστοσελίδα larissanet.gr ενημέρωσε ότι περίπου στις 20:00 στον σταθμό του Μεζούρλου, δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες βρέθηκαν στην ίδια γραμμή με αντίθετη φορά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σταμάτησαν την τελευταία στιγμή, κυρίως λόγω της έγκαιρης αντίδρασης των μηχανοδηγών αλλά και των χαμηλών ταχυτήτων που αναπτύσσονται μέσα στην πόλη.

Η μία αμαξοστοιχία μόλις είχε ξεκινήσει προς Αθήνα και η άλλη έφτανε στο σταθμό.

Οι δύο μηχανοδηγοί αντελήφθησαν αμέσως τι συνέβαινε και ακινητοποίησαν τους συρμούς, σε μία απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων πριν από τη σύγκρουση.

Η Hellenic Train, πάντως, διέψευσε το περιστατικό, εκδίδοντας τη σχετική ανακοίνωση:

«Η Hellenic Train, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι δημοσίευμα στο larissanet.gr της Λάρισας, σε σχέση με σημερινή κίνηση επιβατικών αμαξοστοιχιών ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Η αμαξοστοιχία 11599, έφτασε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας και αποβίβασε τους επιβάτες προκειμένου να γίνει διπλή σύζευξη με την αμαξοστοιχία DZR 460.103-203, ώστε να μεταφερθεί, χωρίς επιβάτες, από την Λάρισα στην Θεσσαλονίκη. Η σύζευξη των συρμών δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους και τελικά η αμαξοστοιχία DZR 460.103-203 αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη

Η σύζευξη αμαξοστοιχιών αποτελεί πάγια επιχειρησιακή πρακτική όποτε απαιτηθεί. Οποιαδήποτε απόπειρα σύνδεσης αυτής της τυπικής επιχειρησιακής λειτουργίας με σενάρια διακινδύνευσης της ασφάλειας των επιβατών είναι παντελώς αβάσιμη.

Η Hellenic Train επιφυλάσσεται παντός νόμιμού δικαιώματος της και έχει ήδη ενημερώσει το Μέσο προκειμένου να αποκαταστήσει την ακρίβεια του ρεπορτάζ που παραθέτει»

Πάντως ο Γιάννης Λοβέρδος πιθανώς θα χαρακτήριζε «αναποδιά» και μία πιθανή τραγωδία στη Λάρισα ή οπουδήποτε αλλού:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λάρισα: Δύο τρένα στην ίδια γραμμή με αντίθετη φορά – Λήξη συναγερμού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.