ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα Σεξουαλική Κακοποίηση: Διευκρινιστική δήλωση

Λάρισα Σεξουαλική Κακοποίηση: Διευκρινιστική δήλωση «Προς εκδότη- διευθυντή της ενημερωτικής ιστοσελίδας sportimegr Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, μετά από πλήθος τηλεφωνημάτων γνωστών μας προσώπων αντιληφθήκαμε πλήθος δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο σχετικά με θλιβερή υπόθεση που ταλαιπώρησε πρώτα τον γιο και ανηψιό μας, εμάς και τις οικογένειές μας. Ο τίτλος των αρχικών άρθρων ήταν σαφής και προκαλούσε...
Λάρισα Σεξουαλική Κακοποίηση: Διευκρινιστική δήλωση

Λάρισα Σεξουαλική Κακοποίηση: Διευκρινιστική δήλωση

«Προς εκδότη- διευθυντή της ενημερωτικής ιστοσελίδας sportimegr

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, μετά από πλήθος τηλεφωνημάτων γνωστών μας προσώπων αντιληφθήκαμε πλήθος δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο σχετικά με θλιβερή υπόθεση που ταλαιπώρησε πρώτα τον γιο και ανηψιό μας, εμάς και τις οικογένειές μας. Ο τίτλος των αρχικών άρθρων ήταν σαφής και προκαλούσε άμεσα το ενδιαφέρον: “Φρίκη: Τρία αδέρφια στρατιωτικοί βίαζαν και κακοποιούσαν επί τρία χρόνια τον 5χρονο για του ενός” ή     “Σεξουαλική κακοποίηση: Τρία αδέρφια στρατιωτικοί κακοποιούσαν και βασάνιζαν τον 5χρονο γιο του ενός”. Εν συνεχεία αναφέρονται ως γεγονότα πράξεις, όπως σεξουαλικές διαστροφές, κατά συρροή βιασμοί, πεολειχίες, απειλές φόνου της γιαγιάς κοκ. Σε κανένα σημείο του ρεπορτάζ δεν γινόταν έστω μνεία σε αμφισβητούμενα γεγονότα. Αντίθετα τονιζόταν το μέγεθος της διαστροφής και           ότι              αυτή δεν περιορίζεται στο καλλιτεχνικό χώρο “αλλά αποδεδειγμένα επεκτείνεται και σε άλλους, όπως είναι αυτός των Ενόπλων Δυνάμεων”, όπως γραφόταν λχ στο protothema.gr. Παραστήσατε       ως γεγονότα   αληθή &   πέρα από κάθε αμφιβολία κακουργήματα  όπως               βιασμούς και βασανιστήρια/ καψίματα µε τσιγάρα, απειλές, εν γένει βαριά σεξουαλική και σωματική κακοποίηση σε βάρος ενός παιδιού. Παραστήσατε ως γεγονός αληθές ότι οι ειδικοί επιστήμονες κατέληξαν ότι παιδίμιλάει για βιωματικά γεγονότα.

Από τα πρώτα ενημερωτικά μέσα που διέδωσαν ως αληθή τα μη τελεσθέντα γεγονότα είναι το Πρώτο Θέμα, ώρα 11:41 σε άρθρο υπογραφόμενο από τον Παναγιώτη Τσιμπούκη καθώς και το pronews.gr, ώρα 11:55. Οι περισσότερες ιστοσελίδες που το αναπαρήγαγαν παρέπεμπαν εκεί.  Η  δε  λεπτομερής  εξιστόρηση  προσωπικών  στοιχείων, όπως τα επαγγέλματα, η προσωπική μας σχέση, κάποιοι τόποι κατοικίας μας, λχ το πατρικό μας, κοκ, δυστυχώς μας “φωτογραφίζει” στον κύκλο των συναδέλφων μας.

Τα γεγονότα όμως δεν είναι αυτά που και από και εσάς προβλήθηκαν. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι ψευδές, απολύτως αναληθές και κατάφωρα συκοφαντικό σε βάρος μας και όχι μόνο. Επί του ψευδούς δημοσιεύματος, που περιορίστηκε στην μισή (γιατί άραγε;) δικογραφία, το οποίο έκτοτε αναπαράχθηκε και αναδημοσιεύτηκε άκριτα σε πληθώρα δημοσιογραφικών μέσων, (εφημερίδες, ενημερωτικούς ιστοτόπους κ.λπ, τηλεοπτικά μέσα), επαγόμαστε τα κάτωθι:

Η υπόθεση έχει αμετάκλητα κλείσει, ήδη από το έτος 2020, με την έκδοση του με αριθμό 10/ 30. 10. 2020 Βουλεύματος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αθηνών, που ΟΜΟΦΩΝΑ μας ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ από κάθε  κατηγορία,  γιατί  ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΝΟΧΗΣ. Τα άνω  αδικήματα  ουδέποτε  τελέστηκαν.  Το Βούλευμα έχει καταστεί αμετάκλητα Εξαρχής είχε εκδοθεί άλλωστε σε  πρώτο  βαθμό ομόφωνα Απαλλακτικό Βούλευμα με έκδοση τυπικών κλήσεων σε απολογία. Παρόμοιο ομόφωνα αθωωτικό  αποτέλεσμα  είχαν  και  άλλες  μηνύσεις  εναντίον  ημών.  Περαιτέρω  με απόφαση του αρμοδίου Πολιτικού Δικαστηρίου, με την υπ* αρ. 311/ 2019 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (εκουσία δικαιοδοσία), που έχει “επικυρωθεί” και από αρκετές άλλες δικαστικές κρίσεις ad hoc, ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΞ ΗΜΩΝ ΠΑΤΕΡΑ Η ΓΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ KAI H EHIMEAEIA του ανηλίκου, αφαιρουμένων από την μητέρα, λόγω της συγκεκριμένης συμπεριφοράς της. Η μητέρα, δυστυχώς για την ίδια, ΕΧΕΙ  ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ  ΔΥΟ  ΦΟΡΕΣ  σε πρώτο βαθμό για πτυχές της υπόθεσης, ενώ εκκρεμούν  και άλλες ποινικές διώξεις. Η ίδια δε έχει δηλώσει σε εμάς, αλλά και αρμοδίως, ότι επιθυμεί να κλείσει η υπόθεση, αλλά και σε χθεσινή επικοινωνία.

Για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, κάνουμε γνωστό- κάτι που προκύπτει εξαρχής από τα έγγραφα της υπόθεσης- ότι όλα τα πορίσματα των ψυχιατρικών πραγματογνωμοσυνών ήταν όχι μόνο αθωωτικά, αλλά ΚΑΙ συγκλονιστικά, γιατί όταν το τέκνο ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ εξετάστηκε ανεξάρτητα (Δικαστές, Ανακριτές) ή μετά από εντολή δικαστικών Αρχών, σε επίσημες διαδικασίες (τρεις & ήδη τέσσερις] πέντε παιδοψυχιατρικές στα πλαίσια αστικών & ποινικών διαδικασιών, έρευνα κοινωνικής υπηρεσίας κοκ), τα αποτελέσματα  ήταν υπέρ της  αληθείας,  υπέρ ημών,  υπέρ του  παιδιού.  Μόνο  όταν το παιδί  εξετάστηκε”   από  τους   ειδικούς   που   απευθύνθηκε   επι πληρωμή η “μητέρα”, ανεξαίρετα παρουσία αυτής ή της γιαγιάς εκ μητρός, σε κάθε περίπτωση χωρίς βέβαιη χρονολογία, και στα πλαίσια ανεπίσημης “ιδιωτικής” διαδικασίας, οι εκθέσεις που συντάχθηκαν είχαν το περιεχόµενο για το οποίο πλήρωσε η “μητέρα”. H αγάπη του τέκνου απέναντί μας, πέρα από τα γεγονότα, μας αθώωσε.

Για όσους σκέπτονται ακόμη, αρκεί να πούμε ότι ακόμη και η παιδίατρος του τέκνου, την οποία είχε επιλέξει η μητέρα όταν είχε την επιμέλεια, για όλο το διάστημα βεβαίωσε και κατέθεσε ότι ουδέν άξιο αναφοράς ή ύποπτο υπέπεσε στην αντίληψή της.

Ποιά η σκοπιμότητα της δήθεν τωρινής μισής “αποκάλυψης” για μια παλιά υπόθεση που έχει κλείσει;

Οι λέξεις “φρίκη”, “νοσηρή και απόλυτη διαστροφή” δεν έχουν αποδέκτη εμάς, αλλά επιστρέφουν σε αυτούς που πρέπει και αυτούς που τις έθεσαν στην κυκλοφορία.

Ουδείς από τους δημοσιογράφους που δημοσίευσε άκριτα το εν λόγω θέμα, δεν φρόντισε, ως επιτάσσει το καθήκον δεοντολογίας, να ελέγξει στοιχειωδώς την βασιμότητα και την αλήθεια αυτού και να παρουσιάσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης, ιδίως την κατάληξη αυτής, προτού προβεί στη δημοσίευσή της.

Όχι μόνο δεν έπραξαν οι δημοσιογράφοι όσα όφειλαν,  με  στοιχειώδη  ακόμη επιμέλεια,  αλλά υιοθετήθηκαν  πλήρως  και προβλήθηκαν  ως αληθή,  αξιόπιστα  και βάσιμα τα αναφερόμενα, όπως συνάγεται άµεσα από το περιεχόμενο και τον τίτλο του αναληθούς και συκοφαντικού άρθρου, ενώ ουδέποτε υπήρξε προηγούμενη επικοινωνία  ή  επιδίωξη τέτοιας επικοινωνίας, πριν τη σχετική δημοσίευση, προκειμένου να αναζητηθούν σχετικές διευκρινίσεις επί του θέματος.

Οποιαδήποτε ενέργεια ή άλλη δήλωση από τη μεριά μας θα δοθεί στα αρμόδια Δικαστικά όργανα, στα οποία έχουμε ήδη προσφύγει εναντίον όσων πρωτοστάστησαν στη συκοφαντία.

Με    την  παρούσα      πάντως    διαμαρτυρόμαστε  έντονα       για    τα  όσα                     ψευδή                  και συκοφαντικά σε βάρος μας δημοσιεύτηκαν & σας καλούμε με την παρούσα, όπως προβείτε: α) δημοσίως και άμεσα σε- κατά δύναμιν πλέον- έστω και τώρα  επανορθωτικό δημοσίευμα σύμφωνο με το περιεχόμενο της παρούσας, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πληγείσας τιμής και υπόληψής μας, στο ίδιο σημείο της ενημερωτικής ιστοσελίδας σας, με κατάλληλο τίτλο και να παραμείνει για ίσο χρόνο στο σημείο αυτό, όσο και το συκοφαντικό δημοσίευμα.

β) σε δημόσια δήλωση συγγνώμης για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά σε βάρος µας άκριτα υιοθετήθηκαν πλήρως και προβλήθηκαν ως γεγονότα.

01. 03. 2021».

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λάρισα Σεξουαλική Κακοποίηση: Διευκρινιστική δήλωση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.