Λάρισα – σεισμός: Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει η απανωτές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα.

Λάρισα – σεισμός: Τελευταίος σεισμός αυτός που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/3) στην Ελασσόνα και «ταρακούνησε» για μία ακόμη φορά τις γύρω πόλεις και τα χωριά.

Γενικότερα η έντ0νότατη σεισμική ακολουθία έπληξε περισσότερα από είκοσι είναι τα μνημεία στις περιοχές των δήμων Λάρισας, Τυρνάβου και Ελασσόνας, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα συνεργεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων δήλωσε στη larissanet η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κα Σταυρούλα Σδρόλια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσά τους βρίσκονται πολλοί ναοί του Αγίου Νικολάου, που ως γνωστόν κτίζονταν κοντά στο υδάτινο στοιχείο και σε επισφαλή εδάφη που χρειάζονταν προστασία.

«Από τις πλέον ανησυχητικές περιπτώσεις ο μιναρές στο Γενί Τζαμί στη Λάρισα, λόγω της κεντρικής θέσης του, όπου ήδη λαμβάνονται μέτρα προστασίας του κοινού, καθώς και η Αγία Παρασκευή Τυρνάβου, ενώ ο Άγιος Νικόλαος στο Κουτσόχερο κατέρρευσε ολοσχερώς» υπογράμμισε η κα Σδρόλια και μίλησε αναλυτικά για τους ελέγχους της Εφορείας Αρχαιοτήτων ανά περιοχή.

Λάρισα – σεισμός: Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από της ζημιές σε διάφορα μνημεία της περιοχής

Λάρισα - σεισμός: Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει η απανωτές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα. Λάρισα - σεισμός: Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει η απανωτές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα. Λάρισα - σεισμός: Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει η απανωτές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα. Λάρισα - σεισμός: Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει η απανωτές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα. Λάρισα - σεισμός: Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει η απανωτές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα. Λάρισα - σεισμός: Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει η απανωτές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα.