ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα – σεισμός: Μεγάλες ζημιές σε περισσότερα από 20 Μνημεία σε Ελασσόνα και Τύρναβο (pics)

Λάρισα - σεισμός: Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει η απανωτές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα.
Λάρισα – σεισμός: Μεγάλες ζημιές σε περισσότερα από 20 Μνημεία σε Ελασσόνα και Τύρναβο (pics)

Λάρισα – σεισμός: Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει η απανωτές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα.

Λάρισα – σεισμός: Τελευταίος σεισμός αυτός που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/3) στην Ελασσόνα και «ταρακούνησε» για μία ακόμη φορά τις γύρω πόλεις και τα χωριά.

Γενικότερα η έντ0νότατη σεισμική ακολουθία έπληξε περισσότερα από είκοσι είναι τα μνημεία στις περιοχές των δήμων Λάρισας, Τυρνάβου και Ελασσόνας, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα συνεργεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων δήλωσε στη larissanet η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κα Σταυρούλα Σδρόλια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσά τους βρίσκονται πολλοί ναοί του Αγίου Νικολάου, που ως γνωστόν κτίζονταν κοντά στο υδάτινο στοιχείο και σε επισφαλή εδάφη που χρειάζονταν προστασία.

«Από τις πλέον ανησυχητικές περιπτώσεις ο μιναρές στο Γενί Τζαμί στη Λάρισα, λόγω της κεντρικής θέσης του, όπου ήδη λαμβάνονται μέτρα προστασίας του κοινού, καθώς και η Αγία Παρασκευή Τυρνάβου, ενώ ο Άγιος Νικόλαος στο Κουτσόχερο κατέρρευσε ολοσχερώς» υπογράμμισε η κα Σδρόλια και μίλησε αναλυτικά για τους ελέγχους της Εφορείας Αρχαιοτήτων ανά περιοχή.

Λάρισα – σεισμός: Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από της ζημιές σε διάφορα μνημεία της περιοχής

Λάρισα - σεισμός: Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει η απανωτές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα. Λάρισα - σεισμός: Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει η απανωτές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα. Λάρισα - σεισμός: Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει η απανωτές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα. Λάρισα - σεισμός: Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει η απανωτές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα. Λάρισα - σεισμός: Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει η απανωτές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα. Λάρισα - σεισμός: Σημαντικές καταστροφές έχουν προκαλέσει η απανωτές σεισμικές δονήσεις που έχουν πλήξει την περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λάρισα – σεισμός: Μεγάλες ζημιές σε περισσότερα από 20 Μνημεία σε Ελασσόνα και Τύρναβο (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.