ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάθος 500.000 συντάξεις – Στον αέρα οι αυξήσεις και η προσωπική διαφορά!

Πανικός με τις συντάξεις, με τους συνταξιούχος να κάνουν συνεχόμενες καταγγελίες για λάθη!
Λάθος 500.000 συντάξεις – Στον αέρα οι αυξήσεις και η προσωπική διαφορά!

Ένας πραγματικός χαμός έχει γίνει με 500 χιλιάδες συντάξεις του ΕΚΦΑ, με τις καταγγελίες να πέφτουν… βροχή από τους συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα, δεν υπολογίστηκε ο παράλληλος χρόνος ασφάλισης στην διαδικασία επανυπολογισμού από 1η Ιανουαρίου του 2019, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο ΕΦΚΑ.

Έτσι αρκετοί συνταξιούχοι έφτασαν μέχρι τη Δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους και έτσι ο ΕΚΦΑ αναγκάστηκε να ενημερώσει τις Εισαγγελικές Αρχές, ότι έχουν γίνει αρκετά λάθη και παραλείψεις όσον αφορά την παράλληλη ασφάλιση για τις κύριες συντάξεις.

Μάλιστα το σοκαριστικό είναι ότι αυτές έχουν εκδοθεί πριν από τις 13 Μαΐου του 2016, άρα μιλάμε για 8 χρόνια.

Ενδεικτικά αναφέρεται παράδειγμα υπαλλήλου του Δημοσίου με 24,5 χρόνια παράλληλης ασφάλισης, όπου προκύπτει προσαύξηση στην ήδη υπάρχουσα σύνταξη του Δημοσίου με το ποσό των 435,69 ευρώ.

Σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου, η διαφορά σήμερα είναι 138 ευρώ, η οποία αν προστεθεί αλλάζει τελείως τη σύνταξη.

Το θέμα είναι πραγματικά τεράστιο, αφού μιλάμε για χιλιάδες συντάξεις και συνταξιούχους που λαμβάνουν εδώ και χρόνια λιγότερα χρήματα από όσα θα έπρεπε κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα αναδεικνύει και η εφημερίδα Δημοκρατία και φέρνει πολλά στο… φως.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λάθος 500.000 συντάξεις – Στον αέρα οι αυξήσεις και η προσωπική διαφορά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.