ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαύριο: Έξαλλος ο δήμαρχος με τη φωτιά – «Είναι αδιανόητο, δεν εισακουστήκαμε» (vids)

Έξαλλος ήταν σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαυρίου, Δημήτρης Λουκάς, αναφορικά με τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή. Ο Δημήτρης Λουκάς, αποκάλυψε ότι η πυρκαγιά που προκάλεσε συναγερμό στο Λαύριο και εκκενώσεις οικισμών προήλθε από δοκιμαστικές βολές μέσα από την ΕΒΟ. Κατήγγειλε μάλιστα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πως με υπόμνημα έχουν ζητήσει...
Λαύριο: Έξαλλος ο δήμαρχος με τη φωτιά – «Είναι αδιανόητο, δεν εισακουστήκαμε» (vids)

Έξαλλος ήταν σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαυρίου, Δημήτρης Λουκάς, αναφορικά με τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή.

Ο Δημήτρης Λουκάς, αποκάλυψε ότι η πυρκαγιά που προκάλεσε συναγερμό στο Λαύριο και εκκενώσεις οικισμών προήλθε από δοκιμαστικές βολές μέσα από την ΕΒΟ. Κατήγγειλε μάλιστα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πως με υπόμνημα έχουν ζητήσει να μην γίνονται βολές το καλοκαίρι, καθώς υπάρχει κίνδυνος φωτιάς αλλά δεν εισακούστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βοιωτία – Τραγωδία: Σκοτώθηκε 42χρονος με αλεξίπτωτο

«Εκδηλώθηκε η φωτιά μέσα από την ΕΒΟ. Είναι αδιανόητο να ρίχνουν βολές μέσα στο καλοκαίρι. Έχουμε κάνει υπόμνημα από 1η Μαΐου ως τέλη Οκτώβρη να μην γίνονται δοκιμαστικές βολές, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Κάηκαν πολλές εκατοντάδες στρέμματα μέσα στην ΕΒΟ. Η ΕΒΟ είναι 3.500 στρέμματα περιφραγμένα. Είναι ένα μεγάλο μέρος του εθνικού δρυμού του Σουνίου. Η αγωνία μας ήταν να μην ”φύγει” η φωτιά, γιατί είχε και ένα αεράκι τεσσάρων μποφόρ και πήγαινε προς το Σούνιο. Γι’ αυτό τον λόγο κάναμε εκκένωση και στείλαμε και λεωφορεία για να μην υπάρξουν προβλήματα αν ”έφευγε” η φωτιά», είπε χαρακτηριστικά.

Οπως ανέφερε ο κ. Λουκάς αμέσως σήμανε συναγερμός στην περιοχή και με τις κατάλληλες κινήσεις η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. «Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και συνεργασία, ήρθε και ο κ. Χαρδαλιάς εδώ και έτσι δεν κάηκαν περισσότερα από 100 στρέμματα έξω από τον χώρο της ΕΒΟ στην περίφραξη. Ήταν μια πολύ δύσκολη φωτιά και αν έφευγε θα έφτανε στην παραλία, ενώ υπάρχουν πολλά σπίτια μέσα στα πεύκα. Χρειάζεται επαγρύπνηση, γιατί θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις και εμείς θα μείνουμε εδώ μέχρι το πρωί».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λαύριο: Έξαλλος ο δήμαρχος με τη φωτιά – «Είναι αδιανόητο, δεν εισακουστήκαμε» (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.