ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάβρος ο καθηγητής Γεροτζιάφας για το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Πινοσετικής έμπνευσης χαράτσι»

Ο καθηγητής αιματολογίας στη Σορβόννη Γρηγόρης Γεροτζιάφας, χαρακτηρίζει ως «χαράτσι πινοσετικής έμπνευσης» το πρόστιμο των 100 ευρώ που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.
Λάβρος ο καθηγητής Γεροτζιάφας για το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Πινοσετικής έμπνευσης χαράτσι»

Με πολιτικές μεθόδους του δικτάτορα της Χιλής Αουγούστο Πινοσέτ, παρομοίασε ο καθηγητής Γρηγόρης Γεροτζιάφας το αδιανόητο μέτρο που ανακοινώθηκε δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, για τιμωρητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως για όσους άνω των 60 δεν κλείσουν ραντεβού για πρώτη δόση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Η ανάρτηση – καταπέλτης που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Διευθυντής του ερευνητικού κέντρου Cancer, Biology and Therapeutics και καθηγητής αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης κ. Γεροτζιάφας, αποδοκιμάζει το πρωτάκουστο μέτρο που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση.

Το χαρακτηρίζει μάλιστα «πινοσετικής έμπνευσης χαράτσι» που μεταφέρει όλες τις ευθύνες στους πολίτες. Ο καθηγητής έγραψε συγκεκριμένα στην πλατφόρμα του Twitter:

«Άκου 100 ευρώ τον μήνα πρόστιμο! Γι’ αυτό έγραφε ο Σκέρτσος για τους ηλικιωμένους χθες. Αυτό δεν είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός. Αυτό είναι πινοσετικής έμπνευσης χαράτσι και ατομική ευθύνη μέχρι να δύσει ο ήλιος. Μπλέξαμε».

Ο Άκης Σκέρτσος είχε «δείξει» το δρόμο για το αδιανόητο μέτρο

Να υπενθυμίσουμε πως μόλις πριν δύο μέρες ο Άκης Σκέρτσος λειτούργησε ως «λαγός» του νέου αδιανόητου μέτρου της κυβέρνησης. Καθότι παρουσίασε άρθρο του σε εφημερίδα, όπου απέδιδε τους αυξημένους θανάτους στο ότι έχουμε τον δεύτερο πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη και στο ότι το 17% των Ελλήνων άνω των 60, δεν έχει εμβολιαστεί.

Ασφαλώς ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ιατρική, άλλα καθόλου δεν τον εμπόδισε αυτό στο να ρίξει όλες τις ευθύνες για τα κακώς κείμενα της πανδημίας, αποκλειστικά στους ηλικιωμένους! Όπως δεν τον είχε εμποδίσει τίποτα να χαρακτηρίσει ως… πολυτέλεια τις ΜΕΘ.

Και σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λειτουργώντας στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Σκέρτσο, κάρφωσε ένα ακόμη καρφί στο «φέρετρο» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιβάλλοντας δυσβάσταχτο χαράτσι σε οικονομικά ευάλωτους συνταξιούχους των 500 ευρώ. Ζήλεψε τις προτάσεις που κάνει ο Άρης Πορτοσάλτε και κήρυξε ανοιχτό «πόλεμο» με τους ίδιους τους πολίτες που τον έκαναν πρωθυπουργό.

Άλλα και περνώντας ένα – ντροπιαστικό για τη δημοκρατία μας – μήνυμα πως όποιος έχει λεφτά πληρώνει για να μη παραβιαστεί το (απαραβίαστο) δικαίωμα του, και όποιος δεν έχει, έρχεται αντιμέτωπος με τη «σιδηρά γροθιά» της ΑΑΔΕ!

Αντί για γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ, παραδοχή των τραγικών λαθών και εκστρατεία ενημέρωσης που σέβεται τον πολίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε (για άλλη μια φορά) το βολικό επιχείρημα της «ατομικής ευθύνης», μετατρέποντας το σε οικονομική «θηλιά στον λαιμό» του Έλληνα.

Με την ανακοίνωση ενός τέτοιου ανήκουστου μέτρου, δεν αποτελεί έκπληξη η θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε στο twitter, με πλήθος (ακόμα και εμβολιασμένων) πολιτών να διαμαρτύρονται για την ωμή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λάβρος ο καθηγητής Γεροτζιάφας για το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Πινοσετικής έμπνευσης χαράτσι»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.