Λευκάδα: Σεισμική δόνηση 4,4 ρίχτερ ταρακούνησε το νησί

Αντιμέτωπη με σεισμό έντασης 4,4 ρίχτερ ήρθε η Λευκάδα σήμερα το πρωί της Πέμπτης (11/3).

Αντιμέτωπη με σεισμό έντασης 4,4 ρίχτερ ήρθε η Λευκάδα σήμερα το πρωί της Πέμπτης (11/3).

Λευκάδα: Μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις των προηγούμενων ημερών στη Λάρισα, έρχεται πλέον να προστεθεί ακόμη ένας σεισμός, αυτή τη φορά στο νησί της Λευκάδας που θυμίζουμε ότι είχε την ατυχία να αντιμετωπίσει και το 2015 ένα μεγάλου ταρακούνημα.

Πιο συγκεκριμένα σεισμός 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Λευκάδα. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 10:52 το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός εντοπίζεται 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού, 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πρέβεζας.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 15 χιλιόμετρα.

Ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο protothema, δεν εξέφρασε ανησυχία για τον σεισμό που εκδηλώθηκε στις 10:52 νοτιοδυτικά στη θαλάσσια περιοχή, νοτιοδυτικά του νησιού, υπογραμμίζοντας ότι η σεισμική δόνηση δεν προέρχεται από νέο ρήγμα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στους κατοίκους της περιοχής, αν και είχε μικρή διάρκεια. Έγινε επίσης αισθητός και σε περιοχές της  Αιτωλοακαρνανίας.

To Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό  Ινστιτούτο μετρά τη δόνηση στα 4,3 Ρίχτερ, δίνοντας ως επίκεντρό της περιοχή 12 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Λευκάδας.

Πηγή: protothema.gr