ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέκκας για την κακοκαιρία «Daniel»: Δεν έχει καταγραφεί ιστορικά κάτι ανάλογο!

Σοκαριστικά τα όσα αναφέρει ο Ευθύμιος Λέκκας για την κακοκαιρία που κόστισε την ζωή ενός ανθρώπου.
Λέκκας για την κακοκαιρία «Daniel»: Δεν έχει καταγραφεί ιστορικά κάτι ανάλογο!

Στις πολύ δύσκολες ώρες που πέρασε ο Βόλος και το Πήλιο και φυσικά όπου χτύπησε η κακοκαιρία «Daniel», μίλησε ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας.

Συγκεκριμένα, έκανε δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι δεν έχει καταγραφεί παρόμοιο φαινόμενο στο παρελθόν.

«Έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά ακραίο φαινόμενο, δεν έχει καταγραφεί ιστορικά ανάλογο φαινόμενο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ουσιαστικά συνδυάστηκε το φαινόμενο της ισχυρής βροχόπτωσης με άλλα συνοδά φαινόμενα, δηλαδή οι κατολισθήσεις, οι διαβρώσεις εδαφών και η μεταφορά αντικειμένων.

Πρέπει μέσα από το φυσικογεωγραφικό πλαίσιο της Μαγνησίας να δούμε τι συμβαίμνει είπε ο κ. Λέκκας και συμπλήρωσε πως είναι διαφορετικό αυτό που συνέβη στο Πήλιο και διαφορετικό αυτό που συνέβη στον Βόλο. Εξήγησε ότι στο ανατολικό Πήλιο υπάρχουν επικληνείς πλαγιές που όταν διαβρώνονται από το πολύ νερό κατολισθαίνουν, ενώ στο Πήλιο υπάρχει μια πολύ μεγάλη λεκάνη 150 τετραγωνικών χλμ, όπου έπεσαν τεράστιος όγκος νερού.

Αυτός ο όγκος νερού, τα 150 εκατ. τόνοι νερού, δεν μπορούν να απορροφηθούν», ήταν τα λόγια του.

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ο Ευθύμιος Λέκκας: Δεν υπάρχει περίπτωση να παραλάβουν ό,τι έργα και να έχουμε κάνει όλο αυτό τον όγκο νερού. Όμως μπορούμε να έχουμε μετριασμό των επιπτώσεων αλλά αυτό απαιτεί χρόνο.

Θεωρώ ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι πάρα πολύ σημαντικές και δεν μπορούμε να τις εκτιμήσουμε ακόμη».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λέκκας για την κακοκαιρία «Daniel»: Δεν έχει καταγραφεί ιστορικά κάτι ανάλογο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.