ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λέσβος: Ελλάς το «μεγαλείο» σου – Δικάζονται 36 άτομα, γιατί αναστήλωσαν βανδαλισμένο σταυρό το 2019!

Έλαβαν κλητεύσεις οι εθελοντές που το 2019 έστησαν σταυρό 2 μέτρων σε περιοχή της Λέσβου, στη θέση εκείνου που είχαν καταστρέψει «άγνωστοι» βάνδαλοι.
Λέσβος: Ελλάς το «μεγαλείο» σου – Δικάζονται 36 άτομα, γιατί αναστήλωσαν βανδαλισμένο σταυρό το 2019!

Λέσβος: Μια υπόθεση – ντροπή για την ελληνορθόδοξη ταυτότητα της χώρας μας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Έχει να κάνει με το δικαστήριο των 36 Μυτιληνιών κατοίκων, οι οποίοι τον Μάρτιο του 2019 ανύψωσαν έναν σταυρό μεγέθους 2 μέτρων, στα Τσαμάκια της Λέσβου και συγκεκριμένα στη περιοχή Απελή.

Εκείνη η ομάδα ντόπιων είχε προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, διότι κάμποσο καιρό πριν, «άγνωστοι» (προφανώς οι ίδιοι «άγνωστοι» που βανδαλίζουν και παρεκκλήσια σε σημεία της επαρχίας) είχαν καταστρέψει τον παλιό σταυρό που έστεκε στο σημείο.

Όταν είχαν γίνει αντιληπτές οι εργασίες των εθελοντών, άνδρες της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και… συνέλαβαν 2 άτομα. Όμως για λόγους συμπαράστασης, οι υπόλοιποι Μυτιληνιοί απαίτησαν να προσαχθούν και οι ίδιοι, ώστε να μην εκτεθούν μόνο οι δυο συμπολίτες τους, για αυτή την ομαδική εθελοντική πράξη.

Η σύλληψη έγινε αφότου πρόλαβε να στηθεί ο μεγάλος μεταλλικός σταυρός, ο οποίος κατασκευάστηκε και μεταφέρθηκε από τη Χίο μαζί με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση, με χρήση γερανού.

Εδώ και λίγες μέρες άρχισαν να στέλνονται τα κλητήρια στους κατηγορούμενους, αφού σχηματίστηκαν σε βάρος τους δικογραφίες που βασίζονται σε κατηγορίες αυθαίρετης κατάληψης δημόσιου κτήματος, αυθαίρετων κατασκευών και απείθειας. Το δικαστήριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου 2021.

Οι βάνδαλοι ελεύθεροι – Οι εθελοντές κατηγορούμενοι

Είναι φοβερό σε αυτόν τον τόπο να μην τιμωρούνται οι βάνδαλοι που κατέστρεψαν ένα θρησκευτικό μνημείο, άλλα να τιμωρούνται οι εθελοντές που με δικά τους έξοδα το αναστήλωσαν! Οι τοπικές αρχές της Λέσβου δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να βρουν και να προσαγάγουν τους υπεύθυνους που κατέστρεψαν έναν σταυρό επειδή… τους ενοχλούσε, άλλα έδρασαν αστραπιαία για να συλλάβουν αυτούς που προσφέρθηκαν να αποκαταστήσουν τη ζημιά.

Έχει χαθεί κάθε έννοια λογικής, ηθικής και αξιών σε αυτή τη χώρα. Η Λέσβος είναι ένα από τα νησιά που δεινοπαθούν από τα παράνομα μεταναστευτικά κύματα, και παρόλα αυτά οι αρχές του τόπου (Δήμος, αστυνομία κλπ) φαίνεται πως δεν ενδιαφέρονται καθόλου να προστατέψουν την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του τόπου. Δεν ενδιαφέρονται αν το νησί σε λίγα χρόνια μετατραπεί σε μουσουλμανική «επαρχία».

Πως αλλιώς εξηγείται, αφού έχουμε φτάσει στην έσχατη κατάντια, να επιτρέπεται να γκρεμίσεις έναν σταυρό άλλα να απαγορεύεται να τον ξαναχτίσεις; Όποτε (κακώς) συμβαίνει να υπάρχουν βανδαλισμοί σε μνημεία άλλων θρησκειών, η πολιτεία σπεύδει να καταδικάσει. Όποτε καταστρέφονται σταυροί και εκκλησίες, σφυρίζουν αδιάφορα…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λέσβος: Ελλάς το «μεγαλείο» σου – Δικάζονται 36 άτομα, γιατί αναστήλωσαν βανδαλισμένο σταυρό το 2019!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.