ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρίλερ στη Λέσβο: Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται από τη Δευτέρα το βράδυ (21:45) από ναυάγιο μεγάλου αλιευτικού σκάφους στην περιοχή της Σκάλας Νέων Κυδωνιών. Ο δυνατός άνεμος του κύματος κακοκαιρίας που διαπέρασε τη Λέσβο στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα που θα γίνουν ορατά με το πρώτο φως της ημέρας. Η μεγάλη...
Θρίλερ στη Λέσβο: Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται από τη Δευτέρα το βράδυ (21:45) από ναυάγιο μεγάλου αλιευτικού σκάφους στην περιοχή της Σκάλας Νέων Κυδωνιών.

Ο δυνατός άνεμος του κύματος κακοκαιρίας που διαπέρασε τη Λέσβο στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα που θα γίνουν ορατά με το πρώτο φως της ημέρας.

Η μεγάλη αλιευτική λέμβος στην οποία επέβαιναν τρία άτομα ανατράπηκε και μέχρι στιγμής αγνοείται το σύνολο των επιβαινόντων.

Λέσβος ναυάγιο: Το Λιμενικό Σώμα επιχειρεί στην περιοχή.

Επίσης στην περιοχή της Καλλονής στη κεντρική Λέσβο ξεριζώθηκαν δένδρα ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλές κατοικίες.

 

Πλημμύρες και καταστροφές σε Στερεά και Δυτική Ελλάδα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (28/9) κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας μας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Ορεινή Ναυπακτία έχει καταγράψει έως τις 18:00 της Δευτέρας, περίπου 86 mm βροχής.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 της Δευτέρας 28/09, παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα.

 

Προβλήματα σε Μεσολόγγι και Ναυπακτία

Στο Μεσολόγγι και στον δήμο Ναυπακτίας καταγράφηκαν τα περισσότερα προβλήματα που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες έπληξαν το απόγευμα της Δευτέρας κυρίως την νότια Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα, περισσότερες από 50 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου, για την απάντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια, λόγω των πλημμυρών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τις πλημμύρες, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, «η πόλη μας επλήγη από έντονο καιρικό φαινόμενο, ενώ παράλληλα υπήρξαν αντλιοστάσια, που σημειωτέον δεν τα έχουμε παραλάβει ακόμα, τα οποία δεν λειτούργησαν πλήρως».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θρίλερ στη Λέσβο: Τρεις αγνοούμενοι σε ναυάγιο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.