ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιανεμπόριο – SMS 13033: Με ποιον κωδικό πάμε για ψώνια!

Οι λεπτομέρειες για το SMS που θα πρέπει να στείλετε προκειμένου να μπορέσετε να βγείτε και να πάτε να ψωνίσετε τα προϊόντα που θα θελήσετε!
Λιανεμπόριο – SMS 13033: Με ποιον κωδικό πάμε για ψώνια!

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες κλειστά, το λιανεμπόριο ανοίγει ξανά με την εντολή της κυβέρνησης, με τον κόσμο να μπορεί πλέον να κάνει ξανά τα ψώνια του.

Συγκεκριμένα, όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν προϊόντα, θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 επιλέγοντας τον αριθμό 2, που είναι η μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, ή με το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης με χειρόγραφη βεβαίωσης κίνησης.

Το ίδιο μήνυμα και ο ίδιος αριθμός ισχύει για μετάβαση σε οποιοδήποτε κατάστημα λιανικού εμπορίου. Το SMS έχει διάρκεια δύο ώρες και ο πολίτης θα πρέπει να το κρατά σε περίπτωση ελέγχου από την αστυνομία.

Το χρονικό όριο των δύο ωρών δεν ισχύει σε περίπτωση επίσκεψης σε κομμωτήριο. Το προαιρετικό ωράριο ξεκινά στις 7 το πρωί μέχρι και τις 20:00.

Λιανεμπόριο: Πώς γίνονται οι μετακινήσεις μετά τις 21:00

Μήνυμα στο 13033 για να βγει από το σπίτι του τις ώρες 21:00 με 05:00 – καθώς εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτό το διάστημα – μπορεί ο πολίτης να στείλει για τρεις λόγους και αυτοί είναι για εργασία, υγεία και βόλτα με το κατοικίδιο.

Συγκεκριμένα:

*Με τον κωδικό 1: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.

*Με τον κωδικό 6: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου κοντά στην οικία τους.

*Για εργασία: Είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύψας: «Το επόμενο άνοιγμα θα είναι η Γ΄ λυκείου»

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο, και τρίτο πρόσωπο κάλυπτε τους ανήλικους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λιανεμπόριο – SMS 13033: Με ποιον κωδικό πάμε για ψώνια!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.