ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιγνάδης: Οδηγείται σήμερα στην ανακρίτρια

Ο Δημήτρης Λιγνάδης τις επόμενες ώρες αναμένεται να βρεθεί ενώπιων της ανακρίτριας με την κατηγορία για βιασμό κατά συρροή.
Λιγνάδης: Οδηγείται σήμερα στην ανακρίτρια

Ο Δημήτρης Λιγνάδης τις επόμενες ώρες αναμένεται να βρεθεί ενώπιων της ανακρίτριας με την κατηγορία για βιασμό κατά συρροή.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται τις επόμενες ώρες να δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια, με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Ο σκηνοθέτης – ηθοποιός συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές αφού πρώτα έλαβαν καταθέσεις από σημαντικούς μάρτυρες που έδεσαν τις καταγγελίες που υπήρχαν σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει από την ανακρίτρια προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας για να προετοιμάσει την απολογία του. Λίγο μετά τη σύλληψη του κ. Λιγνάδη, ο δικηγόρος του Νίκος Γεωργουλέας ανάφερε πως ο εντολέας του «αρνείται όλες τις κατηγορίες». Όπως είπε, «ο κύριος Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής», ο οποίος έθεσε εαυτόν αμέσως στη διάθεση των αρχών. «Όταν εκδόθηκε το ένταλμα παρουσιαστήκαμε αμέσως», ανέφερε ο δικηγόρος του σκηνοθέτη, προσθέτοντας ότι εξ αρχής ο εντολέας του «έχει δηλώσει σε όλη αυτή την ιστορία ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτεί ούτε να διαφύγει».

Σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή και αμέσως εξέδωσε ένταλμα έχοντας εξετάσει κάτω από συνθήκες μυστικότητας μάρτυρες που επιβεβαίωσαν τα καταγγελλόμενα σε βάρος του σκηνοθέτη, όπως αυτά αποτυπώνονται στις δυο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος του στη εισαγγελία.

Η «περίπτωση Λιγνάδη» μπήκε στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας έπειτα από δυο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος του από δυο ενήλικoυς σήμερα άνδρες, οι οποίοι τον κατήγγειλαν για βιασμό.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε από ένα 40χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος ζει στο εξωτερικό και ήδη μιλήσει δημοσίως για την φρικτή εμπειρία του στα χέρια του σκηνοθέτη . Στη μήνυση του ο άνδρας αυτός αναφέρει ότι γνώρισε τον Δ. Λιγνάδη σε ηλικία 15 ετών στα παρασκήνια μιας θεατρικής παράστασης.

Κατά πληροφορίες στρέφεται εναντίον του ηθοποιού για αδικήματα όπως βιασμός, αποπλάνηση και κατάχρηση κατάχρηση σε ασέλγεια. Ωστόσο, αν και οι συγκεκριμένες πράξεις έχουν παραγραφεί ο μηνυτής αναφέρονταν και σε μια ακόμη περίπτωση βιασμού από τον κατηγορούμενο σήμερα σκηνοθέτη. Το θύμα σε αυτή την περίπτωση κλήθηκε από τους εισαγγελείς και επιβεβαίωσε σύμφωνα με πληροφορίες τα καταγγελλόμενα στη μήνυση του 40χρονου αλά και τα όσα ο ίδιος είχε υποστεί. Το πλέον σημαντικό όμως για την πορεία της έρευνας ήτα ότι το αδίκημα που κατήγγειλε δεν είχε υποπέσει σε παραγραφή.

Στο σημείο αυτό η εξέλιξη της έρευνας έχει κοινά στοιχεία με την περίπτωση των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου η οποία αν και είχε καταγγείλει παραγραμμένο αδίκημα βιασμού, εντούτοις είχε αναφερθεί σε μια άλλη τέτοιου είδους υπόθεση που δεν έχει παραγραφεί. Πρόκειται για την υπόθεση του βιασμού της 11χρονης αθλήτριας της ιστιοπλοΐας από τον προπονητή της, ο οποίος μετά την σύλληψή του και την απολογία του στην ανακρίτρια κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Γκαρσία: 11 χρόνια από την ημέρα που ο «Κανάριο»…«συνδέθηκε» με τον ουρανό!

Μπουλς: To καλάθι «νίκη» του ΛαΒίν (vid)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λιγνάδης: Οδηγείται σήμερα στην ανακρίτρια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.